Rendőrségi

2010.12.29. 13:20

Leesett a lépcsőről és súlyosan sérült a rabló

Nem hagyta magát az a külföldi nő, akit Zalaegerszegen akart meglopni két férfi. Az asszony és az egyik támadó dulakodni kezdett. A rabló olyan súlyosan megsérült, hogy a rendőröknek mentőt kellett hívni hozzá.

zaol.hu


Kedden, a koraesti órákban érkezett bejelentés a Rendőrségre arról, hogy a zalaegerszegi Berzsenyi utcában egy külföldi nőtől két férfi ellopta táskáját, közülük a sértett az egyiket a helyszínen visszatartotta.

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal helyszínre indultak, ahol megállapították, hogy a sértett a háza előtti lépcsőn haladt, amikor két ismeretlen férfi rátámadt, hogy elvegyék táskáját, melyben 450.000 forint készpénz, két darab mobiltelefon, egy útlevél és a lakáskulcsa volt.  Miután megszerezték a nő táskáját, egyikük elfutott, a másik viszonyt a nővel történt dulakodás közben leesett a lépcsőről. Az esés közben megsérült férfi, s nem tudott elmenekülni a helyszínről.
A kiérkező rendőrök hívtak hozzá és a sértetthez mentőt.

Az ellátást követően kiderült, hogy a férfi nyolc napon túl gyógyuló súlyos, míg áldozata nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök megkezdték a férfi társának felkutatását is, őt nem sokkal éjfél után egy nagykanizsai lakásban fogták el, majd őrizetbe vették. 

A rendőrök egy nőt, mint felbujtót is kihallgattak.

Az ügyben a Zalaegerszegi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt  folyik nyomozás - közölte Salamon Róbert a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!