Rendőrségi

2010.11.11. 10:00

Hogyan került a holttest az árokba? Tragédia Kisrécsén

Egy idős asszony holttestére bukkantak a vízelvezető árokban szerda kora reggel a Nagykanizsához közeli településen, Kisrécsén. A helyszínre érkező rendőrök elsődlegesen azt vizsgálták, vajon bűncselekmény áldozata lett-e a néni?

Horváth-Balogh Attila

A holttestet a nagykanizsai tűzoltók emelték ki.

- Fogalmunk sincs, ki lehet, nem ide való - mondta reggel a helyszínen nézelődők egyike, akiről később kiderült: éppen annak az asszonynak a fia, akinek a portája közelében megtalálták az elhunytat. - Hajnalban, meg éjszaka is többször ugattak a kutyák, s édesanyám felhívott azzal, hogy mit keres a kengyeles kosarunk (ami a garázsban volt, abban tároltam a fúrót, meg a szerszámaimat) a ház közelében futó árok partján? Én a szomszédban lakom, átjöttem megnézni, s valóban, egy ugyanolyan kosarat találtam az árok szélén, mellette pedig két fekete cipőt. Aztán megláttam az árokban fekvő alakot is, először azt hittem, hogy az apám. De aztán észrevettem, hogy szoknya van rajta. Rögtön szóltam a kanizsai rendőröknek, azok pedig a tűzoltóknak.


A férfi azt is elmondta: egy falubeli tegnap látta az asszonyt leszállni a délutáni, öt óra körül érkező buszról, aki akkor állítólag azt mondta, Nagyrécsére akar menni.

A nap folyamán megtudtuk: a néni már 80 fölött járt  s élete nagy részét Kisrécsén töltötte, ott lakott. Csak nemrég költözött el a szomszéd településen, Nagyrécsén élő lányához.

Utóbbit napközben értük utol, ő elmondta: édesanyja magas vérnyomással küszködött, szívbeteg volt. Rendszeresen el szokott utazni Balatonmagyaródra, ottani rokonaihoz - vélhetően most is ez történt, s talán nem érezte jól magát, ezért szállt le a buszról rossz helyen.


Salamon Róbert, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kérdésünkre elmondta: a helyszíni szemlebizottság kizárta az idegenkezűséget - ezért azt, hogy voltaképpen mi is vezetett az elhunyt halálához, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!