Rendőrségi

2010.11.22. 17:17

700 ezer forintjába került a házaspárnak a pénzváltás

A Nagykanizsai Rendőrkapitányságon lopás bűntett gyanúja miatt nyomozást indítottak annak a két ismeretlen tettesnek a felkutatására, akik november 19-én, pénteken délelőtt becsöngettek be egy nyugdíjas nagykanizsai házaspárhoz azzal a történettel, hogy fiuknak tartoznak 25 ezer forinttal, s azt jöttek megadni.

zaol.hu

Azonban mivel csak 40 ezer forint volt náluk, kérték a háziakat, hogy 15 ezer forintot adjanak vissza. Ők ekkor a másik szobában tárolt pénzükből elővették a kért visszajárót, amelyet oda is adtak a két idegennek, akik ezt követően kikéretőztek a mosdóba (amíg a háziak a konyhában maradtak), majd gyorsan távoztak.

A házaspár ezt követően észlelte, hogy a két férfi magával vitte az otthon tárolt 700 ezer forintjukat.


A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a hasonló esetek elkerülése érdekében a következőket tanácsolja:
- Mindig győződjenek meg arról, kinek adnak pénzt!
- Ne bólintsanak rá azonnal a kérésre, főleg ha nem is a hivatkozott hozzátartozójukkal, hanem csak egy általuk ismeretlen „baráttal” találkoznak személyesen a pénz átadásakor!
- Kérjenek időt, majd saját maguk hívják fel a hivatkozott rokonukat az általuk ismert telefonszámán, vagy kérjék meg, hogy ő is jöjjön át lakásukra, hogy személyesen vele intézhessék a rá hivatkozó látogatók az általuk előadott ügyet! Ekkor ugyanis kiderül, hogy valóban igaz-e a történet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!