Rendőrségi

2010.07.23. 07:57

30 millió forintnyi kokain a csempész testében

Csaknem harmincmillió forint értékű kokaint próbált a testében becsempészni az Magyarországra egy nigériai férfi, akit a Ferihegyi Repülőtéren fogtak el a napokban; a férfi összesen 38 kapszulát nyelt le - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP) pénteken.

MTI

A férfi Madridból érkezett, feltűnően ideges viselkedése, valamint a pénzügyőr kérdéseire adott ellentmondásos válaszai alapján merült fel a gyanú, hogy a testében kábítószert, vagy annak minősülő anyagot próbál az országba behozni - írta a VPOP.
   
Az orvosi vizsgálaton kimutatták, hogy a férfi összesen 38 kapszulát nyelt le, amelyek mintegy hétszáz gramm kokaint tartalmaztak. Az orvosi beavatkozást követően a vámhatóság lefoglalta a kábítószert. A nigériai férfit őrizetbe vették, s kábítószerrel való visszaélés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak ellene.
   
A VPOP közleménye szerint a vám- és pénzügyőrség az idén eddig mintegy 125 kilogramm kábítószert foglalt le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!