Rendőrségi

2010.06.30. 13:22

Szex 6 és 20 ezer között! Bordélyházat üzemeltettek Zalaegerszegen

Több bordélyházat üzemeltetett egy ukrán nő és magyar élettársa Körmenden, illetve Zalaegerszegen, a rendőrség kerítés bűncselekményének alapos gyanújával őrizetbe vette őket - közölte Tóth János alezredes, a körmendi rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője szerdán sajtótájékoztatón.

MTI

A körmendi lakáson folyó üzelmekre állampolgári bejelentés alapján figyelt fel a rendőrség. Előzetes adatgyűjtést követően a rendőrök hétfőn szálltak ki a helyszínre, s tanúként hallgatták meg az ott tartózkodó két prostituáltat, akik terhelő vallomást tettek futtatóikra - mondta Tóth János.
   
A "madám" és társa ezután bement a rendőrkapitányságra, hogy a lányokat hazavigye, s meglepődtek azon, hogy meggyanúsították, majd őrizetbe vették őket - fűzte hozzá az alezredes.
   
A légyottokhoz használt körmendi és két zalaegerszegi lakásban tartott házkutatás során a rendőrség több, a bordélyház működésére utaló okiratot és tárgyi bizonyítékot is lefoglalt, köztük olyan hirdetésekről szóló számlákat, amelyeket egy napilapban és az interneten adtak fel a kerítők.
   
A nyomozás eddigi adatai szerint öt prostituált dolgozott a bordélyban, a lányok havonta 90-120 vendéget fogadtak, szolgáltatásaikat pedig "az extráktól függően" 6 ezer és 20 ezer forint közötti áron kínálták, amelyen fele-fele arányban osztoztak a futtatókkal.
   
A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését, majd az ukrán nő részben beismerő vallomást tett. A nő azzal védekezett, hogy ő maga is prostituált, ehhez a tevékenységhez vállalkozói igazolvánnyal is rendelkezik, a lányokat pedig nem alkalmazta, hanem csak segíti. Élettársa továbbra is tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el - foglalta össze a bűnügyi osztályvezető.

A rendőrség indítványozta a gyanúsítottak előzetes letartóztatásba helyezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!