Rendőrségi

2010.03.01. 11:18

Édes szajré az M70-esen: tortának álcázták a csempészcigarettát! (fotókkal)

Több karton cigarettát rejtettek el egy tortában, nagyobb mennyiséget pedig napraforgómagok közé dugtak azok a moldáv állampolgárok, akiket az elmúlt hét végén fogtak el a pénzügyőrök Zala megyében.

MTI

Cséve Szabolcs, a Vám- és Pénzügyőrség Nyugat-dunántúli Regionális Parancsnokságának sajtóreferense elmondta: a Zalaegerszegi Vám- és Pénzügyőri Hivatal munkatársai két moldáv rendszámú furgont ellenőriztek az M70-es autóúton, amikor az egyik jármű csomagterében nagyméretű tortára bukkantak.



A papírdobozban lévő gyanús édességet felvágva azután kiderült, hogy a belsejében csaknem tíz karton, moldáv zárjegyes cigarettát rejtettek el.

 


A másik kisteherautóban a csomagok között elhelyezett napraforgómagos zacskók közé dugták el a csempészett cigarettát. Az elkövetők szálanként rejtettek bele csaknem 50 kartonnyi füstölnivalót a szotyolás zacskókba.



A vám- és pénzügyőri hivatal munkatársai az összesen mintegy félmillió forint értékű cigarettát elkobozták. Jövedéki eljárásban 400 ezer forintot meghaladó jövedéki bírságot is kiszabtak az elkövetőkre, akik a büntetést ki is fizették - fűzte hozzá a sajtóreferens.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!