Rendőrségi

2007.10.02. 02:29

Kisfiú a bestián

Nagykanizsa - A rendőrségnek több szakértőt is meg kell még hallgatnia a hét végi quados baleset kapcsán, amelynek során egy 9 éves kanizsai fiú életét vesztette.

Zalai Hírlap

A quadot egyébként a rendőrség egyik telephelyére szállították, a tegnapi fotók készítése során még látszott, hogy a négykerekű járművet terepen is használták a közelmúltban.

Egyesek szerint a quad igazi bestia volt, a négykerék meghajtású, közel 400 köbcentiméteres járművet kifejezetten terepre tervezték, sem irányjelző, sem szabványos lámpa nem volt rajta.

Kötő Attila, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta: az üggyel kapcsolatban szakértői véleményekre van szükség, egyrészt el kell dönteni, hogy a jármű alkalmas volt-e a közúti közlekedésre, másrészt azt is vizsgálni kell, hogy a baleset és a fiú halála közt volt-e ok-okozati összefüggés, ez ugyanis még nem bizonyított.

Mint megtudtuk: a quadok között is van különbség, bizonyos modelleket a közúti közlekedésben is használhatnak, például az 50 köbcentiméter alatti, 45 kilométeres sebességet nem meghaladó, s 350 kilónál nem nehezebb quadok segédmotornak, az a fölöttiek nagymotornak minősülnek, s ezek alapján másfajta vezetői engedély szükséges használatukhoz. Vannak kifejezetten terepre tervezett járművek is, ám azok kizárólag zárt pályán használhatók. A rendőrség egyelőre tovább nyomoz a felelősség megállapításának kérdésében.

Ezek is érdekelhetik