Rédics

2016.02.11. 16:31

30 éves a rédicsi Kertbarátkör Egyesület

Rédics – Idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a helyi Kertbarátkör Egyesület. Ez alkalomból novemberben nagyobb ünnepséget rendeznek.

Korosa Titanilla

Ősztől tavaszig különböző szakmai programokat szerveznek, majd kirándulással zárja a tagság a rendezvények sorát. Az idei eseményekről Gaál Károly, a civil szervezet vezetője számolt be nemrég.

– Főként a borkészítéssel, szőlőgondozással, növényvédelemmel kapcsolatos témákban hívunk előadókat, mellettük gyógyszerész, háziorvos és Kósa Ferenc dobronaki történelem tanár is érkezik egy-egy témával – mondta el Gaál Károly.

Gaál Károly, az egyesület elnöke Fotó: Korosa Titanilla

– Tagságunk hatvan férfiból áll, a rédicsiek mellett hosszúfalusiak és a dobronakiak is csatlakoztak már hozzánk. A szakmai programok mellett megtartjuk állandó rendezvényeinket, melyekhez az önkormányzat is támogatást nyújt. Decemberben került sor a schengeni határbejárásra a hosszúfalusiakkal, majd ezt követte a Vince-napi pincejárást közösen a szlovénekkel és a lentiekkel. Idén már 14. alkalommal tartottuk meg a kertbarát bált, amit azért találtuk ki, hogy legyen olyan program, amin feleségeink is részt vesznek. Február végén rendezzük a hagyományos disznóvágást, majd márciusban a borversenyt. Aktívan bekapcsolódunk a település életébe is, a többnapos pünkösdi rendezvényen borfesztivált is szervezünk, valamint a szüreti felvonulás megrendezésében is részt veszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!