2014.02.21. 15:12
Recept: Sült csülök köményes burgonyával
Olvasónk Takács Lászlóné receptje.
Hozzávalók:
1 nagy csülök
3 dl sör
mustár
só
0,5 liter olaj
majoránna
bors
babérlevél
őrölt szerecsendió
fokhagyma
vöröshagyma
burgonya
tejföl
kapor
Elkészítés:
Nagy kockákra vágjuk a csülköt, bepácoljuk, pár órát állni hagyjuk, tepsibe rakjuk, 2 dl sörrel felöntjük, 180 fokon 1 és fél órát sütjük, fóliával letakarva.
Páclé:
2 evőkanál mustár, 0,5 liter olaj, reszelt szerecsendió, majoránna, bors, babérlevél, 1 dl sör, reszelt vöröshagyma, és fokhagyma. A körethez egészben főtt, karikára vágott burgonyát forró olajban megpirítunk és őrölt köménnyel megszórjuk. 5-6 nagy vöröshagymát karikára vágunk, meglisztezzük és forró olajban kisütjük. Összekeverjük a burgonyával. Tálaláskor kapros, fokhagymás tejföllel körítjük.