Receptek

2013.11.14. 15:12

Recept: Gombás tonhal vörösborban

Olvasónk Fendrik Ernőné receptje.

Hozzávalók:

1 kg tonhal vagy tengeri (bármilyen) hal
citromlé
2-3 dl vörösbor
20 dkg vaj
1 nagy vöröshagyma
50 dkg gomba
1-2 csomag petrezselyemzöld
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2-3 dl tej
10 dkg sajt (ementáli vagy füstölt)

fekete bors

Elkészítés:

A halat szeletekre daraboljuk, sóval hintjük,leöntjük citromlével, 1 órát állni hagyjuk. Kivajazott tepsiben borral leöntve, fóliával letakarva puhára pároljuk. Kivesszük a halszeleteket,a maradék vajban megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, felszeletelt gombát, végül az apróra vágott petrezselymet, sózzuk,megborsozzuk, és ráöntjük a hal levét. Közben az olajból, lisztből világos rántást készítünk,amit tejjel felengedünk, és besűrítjük a gombás lét. Tűzálló tálat kivajazunk, rárakjuk a halszeleteket,leöntjük a mártással, bőven megszórjuk reszelt sajttal, forró sütőben 15-20 percig aranyszínűre sütjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!