Púder Nélkül

2014.10.29. 10:55

Tízéves az Ezer Rózsa Kertje hastánccsoport

Zalaegerszeg - Születésnapi bállal ünnepelte tíz éves alakulását a zalaegerszegi Ezer Rózsa Kertje Hastánccsoport.

Jóna István

– A nagymamámnak köszönhető, hogy a hastánccsoportunk elindult az ismerté válás útján – kezdte visszaemlékezését Nemesházi Bernadett, " Nasreen", a jubileumát ünneplő csoport vezetője. Egy nyugdíjas összejövetelen léptek fel először, és ez a fellépés adta meg a kezdő lökést a további munkához. Az első hivatalos Ezer Rózsa Kertje csoport fellépése az Arany Bárány Hotelben volt, ahol a jubileumi estet is tartották a hétvégén a hastáncosok. Először csak hobbi szinten művelték ezt a műfajt, majd egy idő után szerették volna megmérettetni magukat és ezután kezdtek el versenyezni – folytatta a csoport vezetője a visszatekintést.

Horváth Eszter, Gorza Ágnes, Nemesházi Bernadett, Csóka Anita és Bödör Alexandra. Fotó: Jóna István

Az alapító tagok Horváth Krisztina, Csernák Éva, Vass Rózsa, Szabó Tímea, Gorza Ágnes és Nemesházi Bernadett közel öt éven keresztül szórakoztatták táncukkal, ebben a felállásban, különböző rendezvényeken a zalaegerszegieket. Majd az alapítók útja másfelé indult és új táncosok érkeztek a csapatba, Kiss Blanka, Horváth Eszter, Csóka Anita, és Bödör Alexandra személyében. A formáció a legjobb eredményét 2012-ben a IV. Kairó Fesztivál Nemzetközi Hastáncversenyen érte el, ahol a zsűri első helyezéssel díjazta őket, valamint a közönségdíjat is hazahozták a viadalról.

Ünnepi tortavágás.

Az idei pulai VB-ről pedig egy első és két második helyezéssel tértek haza. Az ünnepi rendezvényen a házigazda hastánccsoporton kívül a Maxima Fitness és a Helikon Társastánc Klub és Hertelendi Attila színművész is bemutatójával köszöntötte a jubiláló táncosokat. Az ünnepi tortavágást egy rövid diavetítés kísérte, ami képekben mutatta be az elmúlt tíz esztendejét a csoportnak Az est a búcsúzásról is szólt, hiszen Csóka Anita elhagyja a csoportot. Emellett Horváth Beátát tiszteletbeli taggá választották a jelenlegi tagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!