Púder Nélkül

2012.04.20. 06:10

Teljes átalakulás - Lakatos Márk kihozta Gabiból a nőt

Vidáman libben be az interjúra, üde és csinos jelenség. Magabiztosságot sugároz. Nem hinné senki, hogy 50 kiló mínusz és egy teljes átalakítás van mögötte. Gombás Gabit nemrég Lakatos Márk vette kezelésbe, s bizonyította: „Én is szép vagyok!”

Balog Eszter


Sors

Betoppan, szabadkozik: ma reggel elaludt, s ezzel valahogy össze is zavarodott a nap, sőt még egy fekete macska is csaknem keresztezte az útját.  Úgy mesél, mintha csak a minap váltunk volna el, pedig még soha sem találkoztunk.  Ennek ellenére mégis úgy érzem,  valamelyest ismerem őt. Néhány éve a fotóival - merthogy hobbi fotós - varázsolt el, s egypár levélváltás után személyiségével is. Csodálom őt, az akaraterejét, a kitartását, a látásmódját.
A Sorsról kezdünk beszélgetni, s ez első kérdés nem is az enyém, hanem az övé:
- Hiszel a Sorsban? - kérdezi, mintha ő interjúvolna engem.
Igenlő válaszom, és rövid okfejtésem után közli, ő is, nagyon, majd hirtelen elhallgat, a halkan dúdoló rádióra mutat:
- Hallod?
Fülelek, hangot adok, s tisztán cseng Hooliganstől a Küzdj az álmaidért. A szám, amit Gabi minden reggel hallgat a fogyás első napjától. Borzongunk. Sors. Na, erről beszéltünk. 
 



A kezdet

Minden egy elhatározással kezdődött. 2010-ben a még 122 kg-os Gabi úgy döntött, hogy soha többet nem akar egy 122 kilós testet. Életmódot váltott, diétásan étkezett, napjai része lett a mozgás, a sport. Mikor tavaly novemberben beszélgettünk vele, 46 kilóval volt könnyebb, most 50-nel. Alig egy és fél év telt el, s gondolt egy nagyot: mikor Lakatos Márk stylist jelentkezőket keresett a készülő új átalakító műsorába, Gabi is ott volt a több száz nő között.  A válogató többfordulós volt, telefonos megbeszélésekkel és személyes castingokkal.

- Rengeteg nőies nő volt a jelentkezők között. Lakkozott körömmel, sminkkel érkeztek, én meg szinte pőrén, a  43-as bakancsomban. Ezért is volt hihetetlen, hogy időről időre továbbjutottam.  Aztán egyik éjjel kilenc után csörgött a telefon. Minden éjjel kikapcsolom, de akkor valamiért elmaradt, így szó szerint arra ébredtem, hogy bekerültem az adásba a 12 kiválasztott közé  - meséli Gabi, hozzátéve, hogy a hírből még fel sem ocsúdott, s már forgattak is.

A műsorban végül egy hónapot láttunk összesűrítve. Ez alatt sokszor reggeltől estig forgattak, néha annyira pörögtek az események, hogy Gabi azon kapta magát, hogy este van, s még csak nem is evett.
- Diétának is jó volt - mondja nevetve.



"Már barátkozunk..."

Lakatos Márk már több sikeres átalakító műsort vezetett, önbizalom-hiányos és elkeseredett nők köszönhetik neki új életüket. Azt látja a nőkben, amit még ők maguk sem látnak, s azt hozza belőlük felszínre, amiről nem is gondolták, hogy bennük lakozik.
Az Én is szép vagyok című produkciót Gabi „nyitotta”  a tavasz elején. Ő volt az első, akit Márk a 12 hölgy közül kezelésbe vett.
Persze mint minden kezdet, ez is nehéz volt. Gabi sírva fakadt örök ellensége, a tükör előtt, mikor Márk első „próbaként” fehérneműben elé állította.
- A tükör ellenség - mondta akkor Gabi, most azt mondja: már barátkoznak - Nehéz volt oda állni, a tükör nekem annyit jelentett, hogy reggel belenéztem, és megfésülködtem. Az, hogy ott és akkor ráadásul fehérneműben kellett belenézni borzalmas volt, főleg nekem, aki még fürdőruhában sem mutatkozott soha, nemhogy fehérneműben, s főleg nem egy ország előtt.

Nem volt kibékülve magával, s kiderült, az énképe is messze volt attól, ahogy kinéz: mikor a műsorban ruhát kellett keresnie magának, 46-48-as méretűeket szedett össze, holott távolról sem ez volt  már  a mérete. Márk arra is rávilágított, hogy ő ugyan érti, hogy a 43-as bakancs kényelmes, de Gabi lába jó négy számmal kisebb, úgyhogy ebbe kellene gondolkodni


Meglepő formálódás

A tükörrel való küzdelem után Márk egy fehérneművel kezdte az alakformálást, a bár Gabi esküdözött, hogy ő ebbe nem fér bele, végül formás idomokat kapott az alsó révén. Igaz, ez egy fagyiba került, hiszen Gabi és Márk fogadást kötött, hogy felmegye-e az a bizonyos alsó A melltartó-választás pedig annyira jól sikerült, hogy néhány hét múlva idehaza az „új melleket is kaptál?” kérdéssel ostromolták Gabit.
A beígért fagyizás persze nem maradt el.
- Ültünk, beszélgettünk, s én azon gondolkodtam, hogy el sem hiszem, hogy itt ülök Lakatos Márkkal egy fagyi mellett, mikor egyszer csak Endi, a Hooligans frontembere tűnt fel. Felejthetetlen, nagyszerű pillanat volt, mikor megláttam, el sem akartam hinni. Az az ember állt velem szemben, aki tulajdonképpen évek óta része a mindennapjaimnak. Hihetetlen volt - ingatja a fejét.


Megkésett nővé válás

A kitérő után Márk stílustippekkel látta el Gabit. A korábban nadrágos-bakancsos, leginkább feketét viselő „túrázó” szoknyát kapott és színeket.

- Tulajdonképpen én akkor, ott a műsorban váltam nővé. 44 évesen éltem át azt a folyamatot, mely a lányok 13 éves kora körül kezdődik - jegyzi meg Gabi. -  Magas sarkú cipő is akkor volt rajtam majdhogynem először. Korábban egyszer vettem csak fel, mikor színházban mentem, de a szünetben le is kellett cserélnem.

- Mindennek örömére egy 9 cm-es sarkú cipőt kaptál a műsorban - vetem közbe.

-  Menni persze nem tudtam benn.  Márk tanított meg benne járni, igaz, az első néhány lépés után egy iszonyatosan nagyot hasaltam. Szerencsére, ez kimaradt a műsorból - meséli nevetve, mire a lábán lévő szolid, nőies cipőre mutatok. Ő bólogat, igen, azóta hord ilyeneket. Meg sminkel is, s a fekete ruhái is kiszínesedtek. Igaz - árulja el - még bizonytalan, mit mivel lehet kombinálni, de barátaitól, kollegáitól rendre kér tanácsot.

- Szokni kell még ezt - jegyzi meg.
Mint ahogy azt is, hogy a hasáról eltűnt a fogyás után visszamaradt bőrréteg.  A műsor ugyanis a divat- és stílustanácsok mellett sokkal többet is adott: egy plasztikai sebész eltávolította a felesleges bőrréteget, és Gabi immár lapos hassal hódít. Nagy álma volt ez, s mikor a műtéttől való félelemről és fájdalomról kérdezem csak annyit mond:
- Láttam magam lapos hassal.
Az pedig, hogy az átalakítás során csillogó fogsort is varázsoltak neki, már csak hab a tortán.


Az álmokért tenni kell

Az egy hónapos munka utolsó napján minden tükröt letakartak, Gabi mintegy 9 órán át nem is látta, mit hoztak, hoznak ki belőle a segítő kezek. Mikor végül megpillantotta magát a tükörben, hihetetlen döbbenet ült az arcán, szemében könny csillogott. 

- Egyszerűen nem fogtam fel, hogy az, aki a tükörben van, meg aki előtte áll, az egy és ugyanaz, s az a valaki az én vagyok. Igazán vonzónak láttam azt, aki a tükörben volt.... De azt, hogy „Én is szép vagyok”, azért nehéz volt kimondani


Gabi azóta tartja a nőies vonalat. Találkozásunkkor farmerszoknyát, homok színű felsőt, s hozzá illő sálat visel.

-  Már a fogyás után is volt, hogy nem ismertek fel az utcán az ismerőseim, most meg, az téveszti meg őket, hogy eldobtam a bakancsot, meg a semleges ruháimat.  

A változás óriási, de nem állt meg. - Még 10 kiló mínusz a cél - közli eltökélten Gabi, akinek élete nem csak ezen a vonalon változott nagyot. Fotózási szenvedélye amatőr kedvtelésnek indult még a középiskolában, majd hosszú kihagyás után néhány éve újrakezdte. Tanfolyamra járt, tanult, képezte magát. Nemrég egy aukción elkelt egy fotója, s a közelmúltban felkérést kapott Bánhegyi Béla zeneszerző CD-borítójának fotózására. Egy előkészületben lévő film révén  - melynek alkotója szintén Bánhegyi Béla, fotósa pedig Gabi  - a minap Szőke Andrással is találkozott.





Azt mondja, sohasem hitte volna ezt. Meg persze azt sem, hogy ő valaha Lakatos Márkkal fog pezsgőzni.
- Hihetetlen számomra, ami velem történik - mondja, majd hozzáteszi: -  De merek álmodni és merek is tenni az álmaimért. Mert ezekért tenni is kell . 

Igaza van. Ő már bizonyított. Példaként áll előttünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!