Púder Nélkül

2011.11.17. 13:28

Segít enyhíteni az elvált szülők közötti feszültséget

A volt feleségével való civakodásba belefáradva egy belga férfi Európában egyedülálló interaktív honlapot indított, hogy segítséget nyújtson a gyermekelhelyezéssel és a közös feladatokkal kapcsolatos feszültségek enyhítésére.

PLT

 "Az elvált vagy különélő szülők közötti kommunikáció gyakran nehéz. A gyermekkel kapcsolatos gyakorlati szempontok fölösleges konfliktusokat váltanak ki" - fejtette ki Gill Ruidant, a novemberben Belgiumban és Franciaországban elindított www.2houses.com honlap létrehozója.
   
"Öt évvel a válásom után hiába kerestem egy honlapot, amely segített volna, hogy sérülések nélkül, semleges területen megszervezhessem a volt feleségemmel egyetlen fiuk mindennapi életét - mondta el a 35 éves férfi, egy fiatal amerikai befektetési cég alkalmazottja. - Furcsa, hogy az interneten nincsen ilyen szolgáltatás, amikor tele van az elváltak számára találkozókat szervező honlapokkal."
   
A 2houses.com célja, hogy könnyen használható felületet nyújtson a szülőknek, amelyen egyeztethetik a láthatások időpontját, elszámolhatják a közös költségeket, információkat cserélhetnek a gyermekekről (iskolai bejegyzések, orvosi vizsgálatok, ruhaméret, fényképek). Bizonyos bejegyzésekbe, például a láthatás menetrendjébe, a gyermek is betekinthetnek.
   
"A "szülőtárssegítő" jövő februárjáig ingyenesen érhető el, a végleges változat fizetős lesz (szülőnként és havonta hat euró, azaz 1880 forint).
   
Az angol nyelven is elérhető honlapnak máris mintegy 700 felhasználója van, többen közülük az Egyesült Államokban vagy Japánban élnek. "A piac ígéretes, mert csupán Európában 40 millió az elvált vagy különélő szülők száma" - magyarázta Gill Ruidant, aki céget is alapított a honlap üzemeltetésére.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!