Programok

2017.02.02. 16:25

Télűző programok a hétvégére

Az előttünk álló hétvégén már megkezdődnek a farsangi felvonulások, de esküvői kiállításra és termelői vásárba is mehetünk.

ZH-információ

Polgárőrök jubileuma

Huszonöt éves a Zalaegerszegi Polgárőr Egylet. A jubileum alkalmából a polgárőrök szombaton rendezvényt tartanak. A temetőben megkoszorúzzák elhunyt társuk sírját, majd 15 órától a Petőfi-iskolában hangzik el köszöntő, amit ünnepi közgyűlés követ.

Téli csillagképek

Derült égbolt esetén távcsöves bemutatót tartanak a kustánszegi kultúrháznál pénteken 17 órától. A csillagászat iránt érdeklődőknek módjuk nyílik távcsővel megnézni a Holdat, és Bánfalvi Péter amatőrcsillagász segítségével ismerkedhetnek a téli csillagképekkel is.

Szalagavató

Pénteken 17 órakor a nagykanizsai Batthyány-gimnázium tornatermében tartják a végzősök szalagavató ünnepségét. A műsorban az érettségi előtt állók előadnak két bécsi keringőt és a mexikói koreográfiájukat.

Számítástechnika

Pénteken 9 órától a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán rendezik meg a PEN-Droid országos középiskolai versenyt. A viadalra 46 csapat nevezett. A két online elődöntő után a tíz legjobb gárda méri össze a tudását.

LAN-parti az egyetemen

Szombaton 7.30 órakor a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampuszán az e-sportok legnépszerűbbjében, a League of Legends bajnokságban próbálhatják ki magukat az ötfős csapatok.

Disznóvágás

Szombaton 7 órakor nyílik meg a helyi termelők portékáit kínáló Vásár(olj) Kanizsán termelői vásár a Vásárcsarnokban. Ezzel párhuzamosan böllérbemutatót szerveznek a parkolóban, ahol eredeti szalmás disznópörzsölést is tartanak. Lesz kulturális program is, 9.30 órától a Kakaó együttes szórakoztatja a gyermekeket, s fellépnek a Pipitér óvoda apróságai. A Zalagyöngye Táncegyüttes és a Bojtár Együttes is szerepel a rendezvényen.

Kultúrák találkozója

Szombaton 16 órakor Murakeresztúron megrendezik a Nemzetiségek és kultúrák találkozóját a művelődési házban. A helyi MURA színjátszó csoport, Kovács Viktória, Tulezi Pál, a MURA Dance, Buda Vivien, a Csalamádé gyermek néptánccsoport és a Kitica tambura zenekar mellett horvát és szlovén csoportok is műsort adnak.

Báloznak

Szombaton 18.30-kor már 22. alkalommal szervezi meg Nagykanizsán a szülők-nevelők bálját a Kőrösi-iskola a Medgyaszay Házban. A befolyt bevételből az alsósok új játszóterére költenének.

Emléktábla

Külsősárdon vasárnap délután avatják fel a Gulag táborokban raboskodók tiszteletére készített emléktáblát. A program az önkormányzati épületben délután három órakor Tantalics Béla helytörténész előadásával kezdődik, majd rövid kulturális műsort is megtekinthetnek az érdeklődők. Ezt követi az ünnepi szentmise, amely során leleplezik az épület külső falán elhelyezett emléktáblát.

Rejtvényfejtők napja

A rejtvényfejtők napja alkalmából pénteken 17 órától felnőtteknek szóló rejtvényfejtő vetélkedőt rendeznek a vonyarcvashegyi művelődési házban. A megmérettetésre 16.45-ig lehet nevezni a helyszínen.

Cserszegtomajon kisállat-kiállítást rendeznek, akárcsak tavaly ősszel, képünk akkor készült Fotó: archív/Keszey Ágnes

Kisállat fajtabemutató

A Keszthelyi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete szombaton 8-16 óra között, s vasárnap 8-13 óra között Kisállat Fajtabemutató Kiállítást rendez a cserszegtomaji kultúrházban. A kiállításon tengerimalacokat, kanárikat, pintyeket, papagájokat, fürjeket, galambokat, nyuszikat, díszbaromfikat, hörcsögöket lehet szemügyre venni.

Esküvő kiállítás

Szombaton 10-től 18 óráig óráig tartja a Balaton Színház a Keszthelyi Esküvő kiállítását. A rendezvényen számtalan szolgáltató mellett az esküvőhöz kapcsolódó előadásokkal és tanácsadással, tánc-, smink-, frizura- és esküvőiruha-bemutatóval várják az érdeklődőket a szervezők.

Üldözők nyomában

Szombaton Lovásziban a Kerka-völgye Baráti Kör Egyesület gyalogtúrát szervez Üldözők nyomában elnevezéssel. A 15 kilométeres kirándulás során azokat a helyszíneket járják be, ahonnan a helybeliek elűzték 1919-ben a hódító délszláv csapatokat. A túra 8 órakor indul az Olajbányász Művelődési Ház elől.

Nemzetközi fotókiállítás

Lendván, a Galéria és Múzeumban ma este hat órakor Pannonia Reflections 3. elnevezéssel nyílik nemzetközi fotókiállítás. A tárlaton olyan képek láthatóak, amelyeket egy nemzetközi fotópályázatra küldtek be az alkotóik, a kiállítás anyagát 48 országból érkezett közel négy és félezer képből válogatták össze. A tárlatot a többszörösen díjazott világhírű magyar fényképész, Eifert János nyitja meg.

Keménfán szombaton délután két órai kezdettel tartják a téltemető farsangi rendezvényt. A programban lesz jelmezes felvonulás, illetve elégetik a telet jelképező szalmabábot is.

Barlahidán szintén szombaton, délután fél háromtól rendezik meg a farsangi mulatságot. A program itt is jelmezes felvonulással kezdődik, majd elégetik a kiszebábot. Négy órától Borka bohóc műsora szórakoztatja a jelenlévőket, de lesz fánk, sütemény és forralt bor is.

 

További programok Zala megyében >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!