Programok

2013.05.05. 20:45

Programok, rendezvények Zala megyében május 6-tól

Zala megye - Tudja meg, mi történik Zala megyében - programok, rendezvények, bulik, koncertek, sportesemények május 6-tól. Böngésszen, és válogasson!

zaol.hu

JÚNIUS 8.

Ötödször vonulnak az öreg traktorok

Zalaszentgrót, Csáford - ötödször rendezik meg Zalaszentgrót csáfordi városrészében az öreg traktorok találkozóját június 8-án.

Az elmúlt éveket alapul véve, minden bizonnyal idén is nagy lesz az érdeklődés, az előzetes hírek szerint hátsó- és összkerék meghajtású, három kerekű, dupla abroncsozású és lánctalpas régiségek egyaránt részt vesznek a rendezvénye. A programot 10.30 órakor nyitják meg a településen, majd indul a hagyományos felvonulás, a résztvevők Zalaszentgrót lakosságának mutatják meg járgányaikat. A délután szokás szerint a versenyeké lesz. Fafűrészelésben, fröccs- és málnaváltóban, asszonycipelésben egyaránt összemérhetik ügyességüket az érdeklődők. Ez alkalomra hirdették meg gyermekek számára a traktor barkács versenyt, ez új színfoltja lesz a találkozónak. A zalaháshágyi Menyecske táncegyüttes műsora, karate, terepjáró és rendőrkutya bemutató után este a Zalaapáti Harmonika zenekar, majd a Wolf-Lobo-Latino együttes lép közönség elé.

 

MÁJUS 22.

Zalakarosi Nemzetközi Sakkfesztivál

Zalakaros - Az idén május 22. és 30. között, 32. alkalommal kerül megrendezésre a Zalakarosi Nemzetközi Sakkfesztivál, ami egyben magyar férfi, és női bajnokság is lesz. A hagyományoknak megfelelően ezúttal is két csoportban kerül lebonyolításra verseny. A már nevezettek között találjuk a korábban két alkalommal első helyezést elért Medvegy Zoltán nagymestert csakúgy, mint a tavalyi holtversenyes győzteseket az egerszegi Horváth Józsefet és Horváth Ádámot. A rendezvényt a hagyományoknak megfelelően élősakk bemutató és szimultánok teszik színesebbé.

Toborzót hirdet  az UFC csapata

Nagykanizsa - A UFC Nagykanizsa labdarúgó toborzót hirdet  az 1995 és  2000 között született fiúk részére. A toborzót 2013. május 22-én 15.30 és 17.00 óra között tartják  az Olajbányász-stadionban. A klub edzői és vezetői azt kérik, hogy minden résztvevő vigyen magával sportfelszerelést. További részletekkel  a klub illetve Vass Győző technikai vezető szolgál.

 

MÁJUS 20.

Jótékonysági koncert a kápolnáért

Nagyrécse - Jótékonysági koncertet szervez május 20-án, 19 órakor a nagyrécsei Római Katolikus Egyházközség és a Bacónak -hegyért Alapítvány. A helyi Szent László római katolikus templomban sorra kerülő koncert bevételét a falu határában lévő Bacónak -hegyi kápolna felújítására fordítanák a szervezők. Egy pályázatot terveznek benyújtani, - az önerőt a koncert bevétele jelentené -, mely támogatásával a kápolna romos tetőszerkezetét újítanák fel. Ezért várnak minden komolyzene kedvelőt a pünkösdi jótékonysági koncertre., ahol a Liszt-díjas Király Csaba zongora- és orgonaművész a saját szerzeményein kívül, Bach és Liszt művekkel szórakoztatja majd a közönséget.

Roncsderbi ob zalai futamokkal

Kustánszeg - A   2013. évi roncsderbi országos bajnokság sorozata pünkösdhétfőn kezdődik Szombathelyen, és lesznek zalai futamok is.  Kustánszegen június 16-án, Kerkabarabáson július 21-én, és újra bekerült a versenynaptárba Gyenesdiás, ahol egy év kihagyás után július 7-én rendeznek bajnoki futamot.

 

MÁJUS 18.

Kárpátia a Csillagvárban

Balatonszentgyörgy - A Kárpátia zenekar ad koncertet a Csillagvárban május 18-án, s ezzel kezdetét veszi egy sorozat. A  létesítményt üzemeltető keszthelyi Túri Török Tibor és Petrás János, az együttes vezetője elmondta: szeretnék felhívni a figyelmet a kulturális, történelmi értékekre, ennek fő helye, központja  lesz a Csillagvár. Ott évente tartanak majd koncerteket, a remények szerint pedig hagyományt teremtenek. A Kárpátia koncert egyébként 21 órakor kezdődik, a vendégként a Határkő együttes zenél 20 órától.

Pünkösdi szezonnyitó

Balatongyörök - Háromnapos szezonnyitó rendezvényre várják az érdeklődőket a településen. Pünkösd előtti szombaton egyebek mellett kiállítást nyitnak, s a Balatongyörökön ingatlannal rendelkező külföldiek számára szerveznek fórumot. Vasárnap szentmise, helyi művészeti csoportok fellépése mellett átadják az önkormányzati kitüntetéseket, s megkoszorúzzák a Balatont. A rendezvénysorozatot hétfőn horgászverseny zárja.

 

MÁJUS 17.

Teke csapat-vb Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - A Városi Sportcsarnokban május 17-én startol a teke csapat világbajnokság. Az U18-as vb május 10-től 15-ig, a felnőtt verseny pedig 15-től 25-ig tart majd.

 

MÁJUS 15.

Családi nap a Vizslaparkban

Zalaegerszeg -  Családi világnapi programra várja az érdeklődőket az Egészség Egyesület május 15-én, szerdán  10-től 18 óráig a  Vizslaparkban. A város által is támogatott rendezvényről csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Siklósi Vilmosné, az egyesület vezetője, valamint Donáczy Dezső, a zalaegerszegi polgárőr egyesület elnöke. Az program mottója:  együtt a szeretetért, biztonságért, egészségért. Ennek jegyében délelőtt az óvodások majd az iskolások, 15 órától pedig a családok teljesíthetik a 15 pályát, amelyen játékos ügyességi feladatok várnak a résztvevőkre. Megismerkedhetünk a dupla falú H labdával, népszerűsítik a nordic walkingot, s egész nap teljesíthető a polgárőrök által berendezett kerékpáros akadálypálya, amivel a balesetmentes közlekedés ügyét szolgálják. Kismotort és lábbal hajtós triciklit szintén  kipróbálhatnak a gyerekek.

A pályaválasztást megkönnyítve

Nagykanizsa - A Kanizsa TISZK égiszén belül működő "Merre visz az út?" projekt a városkörnyéki iskolákban is folytatja pályaorientációs  foglalkozásait. Munkatársaik május 15-én a Galamboki Általános Iskolába látogatnak a hetedik évfolyamosoknak tartva pályaorientációt.

 

MÁJUS 13.

Misék az erdei műemlék templomban

Pusztacsatár - Áprilistól novemberig minden hónap 13-án engesztelő szentmisét tartanak Pusztacsatárban - tudatta szerkesztőségünkkel a vaspöri körjegyzőség. A térség plébánosai  hagyományteremtő szándékkal minden hónap 13. napján közös szentmisére, engesztelésre várják a híveket az erdei tisztáson található műemlék templomba.  Pusztacsatár az elmúlt években egyre ismertebbé vált a hívek  körében, része a Szombathelytől a  franciaországi  Toursig vezető Szent Márton túraútvonalnak, és 2014-ben helyet adhat a dr.  Veres András szombathelyi megyés püspök  által meghonosított május  elsejei egyházmegyei zarándoklatnak. Legközelebb május 13-án, hétfőn mutat be misét a műemlék templomban Kiss György plébános. 18 órától közös rózsafűzér, 18.30-tól litánia, majd szentmise kezdődik,  az esemény  körmenettel zárul.

Bolero, Kék rapszódia és Pomádé király

Zalaegerszeg . A Zala Szimfonikus Zenekar május 13-án 18 órakor az egerszegi zsinagógában, a város napján debütál, a koncerten  többek között Gershwin Kék rapszódiája csendül fel. A hangverseny Ravel Bolero-jával kezdődik, majd Ránki György Pomádé király új ruhája című darabjából játszik részleteket az együttes. A programot Gershwin közismert zeneműve, az eredetileg zongorára és jazz-zenekarra komponált  Rhapsody in Blue  zárja. A zenekart Pál János vezényli, Gershwin művében Tóth László játszik szólót. Az együttes nem csak Egerszegen lép fel a műsorral. Május 17-én az őriszentpéteri kultúrházban, a Virágzás Napjai nyitóhangversenyeként hallhatja a közönség  a koncertet 17 órakor. Május 23-án 19 órakor Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban,  május 31-én 19 órakor Keszthelyen, a Balaton Színházban várják a közönséget. A keszthelyi koncert a város napjához  kapcsolódik.  Mind a négy  hangversenyre ingyenes a belépés. A koncerteket az önkormányzatok támogatják, s a zenekar pályázati segítségre is számít.

Két részes bohózat

Lenti - A szerelmes nagykövet címmel mutat be két részes bohózatot hétfőn este hét órai kezdettel a lenti városi művelődési központban a Budapesti Bulvárszínház. A Michael Parker által írt darab főbb szerepeit Straub Dezső, Gregor Bernadett, Farkasházi Réka és Böröndi Tamás alakítják.

Repülősök és földönkívüliek?

Nagykanizsa  -  Hétfőn 16.30-kor a Halis István Városi Könyvtár földszinti termében könyvbemutatót tart Knoll Gyula repülőezredes. A szerző UFO-Az elhallgatott valóság című, repülősöknek a témában született tapasztalatait egybegyűjtő kötetét ajánlja a közönség figyelmébe.

 

MÁJUS 12.

Zalaegerszeg-Szombathely: száz  táblán játszanak

Zalaegerszeg - Érdekes sporteseményt rendeznek május 12-én 10 órától a zalaegerszegi Dísz-téren. Kétszáz (!) sakkozó ül majd asztalhoz a Zalaegerszeg-Szombathely 100 táblás találkozón.

Háromhegyi búcsú

Vasárnap rendezik meg Petrikeresztúr, Patóhegy és Csőszihegy gazdáinak részvételével a hagyományos háromhegyi búcsút. A fogadalmi szentmise 15 órakor kezdődik a patóhegyi keresztnél.

 

MÁJUS 11.

Hetés idén is vendégül lát

Bödeháza - A gasztronómia, a helyi termékek, valamint a térségre jellemző kulturális hagyományok kerülnek fókuszba az idei Hetés vendégül lát elnevezésű programon. A két napos rendezvény e hét végén várja az érdeklődőket. A rendezvény a korábbi évekhez képest annyiban változott, hogy ezúttal három zalai település, Bödeházán, Gáborjánháza és Szíjártóháza ad helyet az egyes programoknak, ugyanakkor két határon túli község, Zsitkóc és Göntérháza is csatlakozik. A két napos fesztivál szombaton délelőtt kilenc órától, a Hetés kapuja elnevezésű pihenőhelyen kezdődik, ahol pálinkával fogadják a vendégeket. Ezt követően már forgószínpadszerűen - településről településre járva - mutatják be a hetési termékek készítésének titkait. Vasárnap délután Bödeházán zajlanak az események, két órakor kezdődik a VII. Hetési Gasztronómiai Vásár, a két napos program legfontosabb eseménye, ahol helyi és tájjellegű ételek, például káposztás és túrós rétes, tejfölös húsosrépa, dödölle, öntött laska, kukorica és krumplimálé, hőkön sült perec, kecskesajt, tökmagolaj, valamint fumu kóstolására és vásárlására is lehetőség lesz.

Horgászverseny a határ mellett

Tornyiszentmiklós - A szlovén-magyar határ melletti, úgynevezett Újfalusi-tavon tartja idei első versenyét a Lovászi központtal működő Bányász Horgászegyesület. A szombaton reggel hét órakor kezdődő programra az egyesületi tagokat várják.

Pünkösdváró istentisztelet

Sümegcsehi - Pünkösdváró búcsút tartanak jövő szombaton a Boldog John Henry Newman templomnál. A program 10 órakor kereszútjárással kezdődik, majd dr. Barsi Balázs atya ünnepi szentmisét mutat be. Délután májusi litániák éneklésével fejeződik be a program. A templom fejlődése folyamatos.  2006-ban épült adományokból a névadója tiszteletére, akit az évben avattak boldoggá. Festményeit Udvardi Erzsébet készítette, a keresztút, a miséző oltár és a Feltámadás kápolna 2009-ben készült el.

Oszvald Marika érkezik

Nagykanizsa -  Az óriási érdeklődésre való tekintettel, májusra sikerült egyeztetni a HungarOperettel, hogy Nagykanizsára látogasson az operett gála.  Mindez  a Hevesi Sándor Művelődési Központban május 11-én, szombaton 19 órától lesz látható.

Határjárás – citeraszóval

A nemesapáti villámvágta-keresztnél május 11-én, szombaton tartják a hagyományos, keresztúti határjárást. Egy kissé rendhagyó lesz a hét évvel ezelőtt felújított kereszttőnél tartandó kegyeletes szertartás, hisz' ezen alkalommal mutatkozik be az újjáalakult „Apáti-Citeraszakkör". A zalai népdalcsokrokat tanuló együttes május 11-én, szombaton 15 órakor lép fel a villámvágta-kereszt tövében. Ezt követően sem pihennek, készülnek, a  közeljövőben Gősfán, június 22-én sorra kerülő Észak-Nyugat Zala-i Kistérségi Ifjúsági és Kulturális Találkozóra.

Egyházmegyei családi majális

Zalaegerszeg - A Zala északi részét is magában foglaló római katolikus Szombathelyi Egyházmegye 11-én (szombaton) rendezi meg idei családi majálisát, amelynek helyszíne ezúttal a Vas megyei Répcelak temploma lesz. A hagyományos családi találkozón dr. Veres András főpásztor délelőtt 10 órakor mutat be püspöki szentmisét.

Névadó ünnepség

Nagykanizsa - A Vivere Alapítvány és az NTE 1866 vívó szakosztálya szombaton 10-től rendezi meg a kanizsai vívóterem névadó ünnepségét. A komplexumot Bálits Károlyról nevezik el. E napon kerül sor az öreg vívók hagyományos versenyére is.

Autós találkozó

Zalakaros - Szombaton rendezik meg Zalakaroson a II. Tuning Autós Találkozót. Lesz többek közt kipufogómérés, szexi autómosás és street fighter show is.

Spirituális utazás

Nagykanizsa - Szombaton fél 10-től 17.30-ig KV Suresh indiai tanító vezetésével jógafoglalkozás lesz a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban.

Életmód nap

Murakeresztúr - Szombaton 10 és 18 óra között Természetesen egészségesebb címmel a tudatos és környezetbarát életmóddal kapcsolatos rendezvényre kerül sor a murakeresztúri sportpályán. Lesz kispályás focikupa, mozidélelőtt, szó esik a babahigiéniáról és a biokertészetről is.

Kórustalálkozó

Nagykanizsa - Vasárnap 16 órától a nagykanizsai horvát nemzetiségi önkormányzat szervezésében Máriaköszöntő horvát kórustalálkozót tartanak az Alsótemplomban. Előtte, 15 órától horvát nyelvű szentmise lesz.

Tekerj a sereggel!

Keszthely - Szombaton 10 órakor Keszthelyről indul a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Tekerj a sereggel! elnevezésű kétnapos Balatonkerülő kerékpártúrája. A kerékpárosok a Balaton-parti Zenenapvilontól indulnak útnak.

A gyermekekért

Keszthely - Szombaton 16 órakor a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Keszthelyi Csoportja és a Magyarok Nagyasszonya Plébániatemplom felvonulást szervez a megszületendő gyermekekért. A menet a Fő téri plébániáról indul.

Előadás etikáról és erkölcsről

Zalaegerszeg - Az Atilla Király Népfőiskola szervezésében Michl Miklós Erkölcs és etika címmel tart előadást szombaton 13 órától a Zrínyi úti Bástya fogadóban.

Blues

Zalaszentgróton, a Centrál Parkban szombaton este kilenc órától a Shabby Blues Band ad koncertet.

 

MÁJUS 10.

Veszélyeshulladék gyűjtés

Nagykanizsa - A VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. tájékoztatja a város lakosságát, hogy május 10-11-én, azaz pénteken és szombaton  veszélyeshulladék gyűjtési akciót szervez a város területén. A társaság arra kéri a kanizsaiakat, hogy a lakk- és festékmaradványokat, a feleslegessé vált gyógyszereket, a szárazelemeket és akkumulátorokat, a fáradt olajat, növényvédő- és rovarölő szereket, valamint a higanyos hőmérőket, fénycsöveket, égőket a plakátokon megjelölt helyen és időben adják le a Netta-Pannonia Környezetvédelmi Kft. munkatársainak.

Könyvbemutató beszélgetések

Keszthely - Kortárs irodalom a Balatoni Múzeumban - beszélgetések és könyvbemutatók mai magyar szerzőkkel című programfolyam következő rendezvényét  pénteken 18 órakor tartják.  A vendég Lanczkor Gábor lesz,  akit Hétsarkúkönyv című verseskötete kapcsán életéről, világképéről, filozófiájáról Somogyi Zoltán kérdez. Május 31-én Halász Alberttől Tükörben pocsolya című verseskötetéről és muravidéki népszokásokról hallhatnak az érdeklődők.

Hatvan éves a mentőállomás

Nagykanizsa - Pénteken ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a városi mentőszolgálat. Az évforduló tiszteletére mentéstörténeti kiállítás nyílik május 10-én 9.30 órakor a Halis István Városi Könyvtárban, ahol az ünnepséget követően előadásokkal, és bemutatókkal tarkított egészségnapot is szerveznek. A rendezvény keretében kerül sor a korábban meghirdetett Mit tudok a mentők munkájáról? című rajzpályázat eredményhirdetésére is.

Ahogy a világot látja ecsetjével

Nagykanizsa - "Ahogy a világot látom" - e címmel nyílik kiállítás pénteken 17 órakor Domaföldi Tibor volt tűzoltó képeiből  a Nagykanizsai Honvéd Kaszinóban. A tájképfestéshez vonzódó férfi kiállítását Járási Ildikó iparművész nyitja meg, közreműködik Vajda Mária és a Honvéd Kaszinó Énekkara.

Zalaerdő Kupa a vidékbajnokságért

Zalaegerszeg - Ötödik alkalommal rendezi meg a Zalaszám  ZAC a serdülő atléták számára a névadó főszponzor jóvoltából a Zalaerdő Kupa vidékbajnokságot. A 13-15 évesek viadala május 10-én 15 órakor kezdődik Zalaegerszegen a Városi Sportcentrumban. A verseny fő díját Rosta Gyula, a Zalaerdő Zrt. vezérigazgatója ajánlotta fel a legtöbb győzelmet elérő sportegyesületnek. A rendezvény keretében kerül sor a Zalaszám Sportiskola a Sport XXI. gyermek program regionális fordulójára.

Fúvóshangverseny

Lendván, a Színház- és Hangversenyterem színpadán pénteken 17 órakor rendezik meg a fúvószenekarok 10. szabadtéri hangversenyét muravidéki, szlovéniai és osztrák zeneiskolások közreműködésével.

Péntek esti rockkoncert

Nagykanizsa - Péntek este 19 órakor rockkoncert lesz a Medgyaszay Házban. Fellép a Lumber Jack Kommandó, a Muerte Cara, a Raw és az LMB. A belépés díjtalan, a rendezvény ideje alatt büfé üzemel.

Párbaj

Zalaegerszegen, az Apáczai ÁMK-ban a Rock-pódium elnevezésű tehetségkutató program keretében a nagykanizsai Loud And Black, valamint a helyi Contraband párbajozik egymással.

Nyárköszöntő

Nagykanizsán, a Medgyaszay Házban Welcome Summer névvel rendeznek koncertet, amelyen három helyi zenekar, a Muerte Cara, a Lumberjack Commando és a Raw Reality, valamint a csurgói H.B.L. lép fel.

Feldolgozások

Zalaegerszegen, a Móricz Művelődési Házban ma este nyolc órától az Undercover és a Harlem lép színpadra.

Jazz

Zalaegerszegen, a Magyarucca Kávéházban ma este nyolc órától a Bibop Café mutatja be műsorát.

 

MÁJUS 9.

Madarak és fák a magyar szólásokban

Zalaegerszeg - A madarak és fák napja (május 10.) alkalmából  a Göcseji Falumúzeum ötletpályázatot hirdet gyerekeknek,  Madarak és fák  a magyar szólásokban, közmondásokban címmel. Olyan fotókat, rajzokat, verseket, rövid történeteket várnak,  melyek a természethez kötődő élményeken keresztül mutatják be a magyar szólások és közmondások bölcsességét. A legjobb alkotásokból kiadvány kiadását tervezik. A munkákkal  június 3-ig lehet jelentkezni a múzeumban.

Látomások az Izsákban

Zalaegerszeg - Molnár László  számítógép grafikus, vizuális kommunikátor munkáiból nyílik kiállítás Látomások címmel május 9-én, csütörtökön  17 órakor  Izsák Imre Általános Művelődési Központ Dús László Galériájában. A tárlatot  Bényi Zoltán ajánlja az érdeklődők figyelmébe, közreműködik  Vörös Júlia, az iskola tanulója.  A kiállítás május 23-ig látogatható.

Szokolay Balázs hangversenye

Zalaegerszeg - Május 9-én, csütörtökön 19 órától ad koncertet a városi hangversenyteremben Szokolay Balázs Liszt-díjas zongoraművész, aki jelenleg a Weimari Liszt Akadémia vendégprofesszora. Két híres, nagyívû darabot ad elő, Schumann: Cdúr fantáziáját, illetve Liszt: H-moll szonátáját, melyet május 17-én San Franciscóban ugyancsak megszólaltat.

Bicikli és lufi Európa napján

Zalaegerszeg - Európa napi kerékpártúrát indít az Október 6. térről csütörtökön 16.30-kor az MSZP zalaegerszegi szervezete. A párt 17.30-kor az Európa téren tart lufieregetést az európai integráció kezdetének 63. évfordulója apropóján.

Színház

Zalaegerszeg - Hevesi Sándor Színház: 19.00: A doktor úr (Pécsi-bérlet); Próbaterem: 10.00 Völgyhíd (bérletszünet); Lakásszínház az Ady u. 10-ben: 19.00 Prah (bérletszünet)

Zalaegerszeg - Griff Bábszínház: 10.00 és 14.00: Hétalvó (Mesevilág-, illetve Oroszlán-bérlet)

Kiállítás

Zalaegerszeg - Göcseji Múzeum: Előre a szocializmus útján  így éltünk a '70-es években című kiállítás (október 27-ig); Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény; Németh János Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén (állandó kiállítások)

Zalaegerszeg - Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: 19.00: Szokolay Balázs Liszt-díjas zongoraművész koncertje

Zalaegerszeg - Móricz Galéria: A Dienes Festőkör kiállítása (május 14-ig)

Nagykanizsa - Hevesi Sándor Művelődési Központ: Hevesi Sándor élete és munkássága című kiállítás (május 18-ig); Kanizsai képző- és iparművészek kiállítása (május 18-ig); A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskola Képzőművészeti Tagozatának kiállítása

Nagykanizsa - Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok; Béke idők  képeslapok a múzeum Szombath-gyűjteményéből (állandó kiállítás)

Nagykanizsa - Képzőművészetek Háza: Tájak, korok  Z. Soós István kiállítása (június 30-ig); India öröksége  kiállítás Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet Indiában festett alkotásaiból (május 31-ig)

Nagykanizsa - Magyar Plakát Ház: Aranykor  Nagykanizsa a dualizmus korában fotókiállítás (május 31-ig); Liliomkert  Stamler Lajos kiállítása (május 31-ig)

Keszthely - Helikon Kastélymúzeum: Főúri életforma a 18-19. században; Az iszlám világ művészete; Vadászati  Múzueum Épülete: Öt földrész trófeái és modellvasút kiállításKeszthely - Balatoni Múzeum: Aranyhíd; Római és középkori kőtár; Halápy János emlékszoba; Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások)

Keszthely - Fejér György Városi Könyvtár: Hertelendy László Hétköznapi fényképeim című fotókiállítása

Hévíz - Muzeális gyűjtemény: I., II. és kamaraterem: Szeretné felmenői megsárgult fotóját a múzeumban látni?, avagy fotókiállítás családi albumokból (május 20-ig)

Mozi

Zalaegerszeg - Artmozi, Stúdióterem: 17.00 Csizmás, a kandúr (am. animációs film) 19.00 Ted (am. film)

Zalaegerszeg - Cinema City: 13.30, 15.45, 18.00, 20.15 Mellékhatások (am. film); 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 A nagy nap (am. film); 14.20, 17.00, 19.40 Vasember 3. (am. film); 17.30, 20.00 Feledés (am. film); 15.00 G. I. Joe 2. (am. film); 13.00 Croodék (am. animációs film)

Nagykanizsa - Cinema: 16.00 Jurrasic Park (am. film); 17.45 Mellékhatások (am. film); 18.15, 20.30 Vasember 3. (am. film); 18.15, 22.00 Isztambul (magyar film); 20.00 Horrorra akadva (am. film)

Hévíz - Fontana: 1. terem: 16.00 Vasember 3. (am. film); 18.00 A hívás (am. film) 19.30 A nyomorultak (am. film); 2. terem: 17.00 A sziget (orosz film) 19.00 Nejem, nőm, csajom (magyar film)

Véradás

Zalaegerszegi Területi Vérellátó: 8.0017.00; Dióskál, faluház: 16.0018.00

Traffipax

Traffipax-jelentés Zala megyére (05.09.)

 

MÁJUS 8.

Körmenden játszik a ZTE FC

Zalaegerszeg - A ZTE FC labdarúgó csapata szerdán felkészülési mérkőzést játszik. Ellenfele az NB III-as Körmend lesz, s mivel a zalaiak kérték a játéklehetőséget, ők utaznak el a vasi városba. A mérkőzést így Körmenden 17 órától rendezik, amely játéklehetőséget biztosít a zalaiaknak a felkészülésre.

"Zala 7 csodája"

Nagykanizsa - A Nagykanizsai Civil Kerekasztal Egyesület elnöke, Lengyák István a Zala 7 csodája elnevezésű programról, az épített és természeti értékekről tart vetített képes előadást május 8-án 15 órakor a Honvéd Kaszinóban

Színház

Zalaegerszeg - Hevesi Sándor Színház: 15.00 és 19.00: Mada in Hungária (Jókai-bérlet és bérletszünet)

Zalaegerszeg - Griff Bábszínház: 10.00 és 14.00: Hétalvó (Malacka-, illetve Galagonya-bérlet)

Kiállítás

Zalaegerszeg - Göcseji Múzeum: Előre a szocializmus útján  így éltünk a '70-es években című kiállítás (október 27-ig); Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény; Németh János Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén (állandó kiállítások)

Zalaegerszeg - Móricz Galéria: A Dienes Festőkör kiállítása (május 14-ig)

Nagykanizsa - Hevesi Sándor Művelődési Központ: Hevesi Sándor élete és munkássága című kiállítás (május 18-ig); Kanizsai képző- és iparművészek kiállítása (május 18-ig); A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskola Képzőművészeti Tagozatának kiállítása.

Nagykanizsa - Thúry György Múzeum: Emberek, utak, kapcsolatok; Béke idők  képeslapok a múzeum Szombath-gyűjteményéből (állandó kiállítás)

Nagykanizsa - Képzőművészetek Háza: Tájak, korok  Z. Soós István kiállítása (június 30-ig); India öröksége  kiállítás Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet Indiában festett alkotásaiból (május 31-ig)

Nagykanizsa - Magyar Plakát Ház: Aranykor  Nagykanizsa a dualizmus korában fotókiállítás (május 31-ig); Liliomkert  Stamler Lajos kiállítása (május 31-ig)

Keszthely - Helikon Kastélymúzeum: Főúri életforma a 18-19. században; Az iszlám világ művészete; Vadászati Múzueum Épülete: Öt földrész trófeái  és modellvasút kiállítás.

Keszthely - Balatoni Múzeum: Aranyhíd; Római és középkori kőtár; Halápy János emlékszoba; Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások)

Keszthely - Fejér György Városi Könyvtár: Hertelendy László Hétköznapi fényképeim című fotókiállítása.

Hévíz - Muzeális gyűjtemény: I., II. és kamaraterem: Szeretné felmenői megsárgult fotóját a múzeumban látni?, avagy fotókiállítás családi albumokból (május 20-ig)

Mozi

Zalaegerszeg - Cinema City: 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 A nagy nap (am. film); 11.40, 14.20, 17.00, 19.40 Vasember 3. (am. film); 13.00, 18.00 Horrorra akadva 5. (am. film); 10.15, 15.00, 17.30, 20.00 Feledés (am. film); 20.15 G. I. Joe 2. (am. film); 10.00, 12.00, 14.00, 16.00 Croodék  (am. animációs film)

Nagykanizsa - Cinema: 17.15 A nagy nap (am. film); 17.30, 22.00 Lazhar tanár úr (kanadai film); 18.00, 19.15, 20.15 Vasember 3. (am. film)

Hévíz - Fontana: 1. terem: 16.00 Jurassic Park (am. film); 18.00 Vasember 3. (am. film) 20.00 A nagy nap (am. film); 2. terem: 17.00 és 19.00 Tangó Libre  Szabad a tánc (francia-belga film)

Véradás

Zalaegerszegi Területi Vérellátó: Zalaszentmihály, polgármesteri hivatal: 15.00-18.30

Traffipax

Traffipax-jelentés Zala megyére (05.08.)

Nem jön Kovács András Péter

Zalaegerszeg - Technikai okok miatt elmarad Kovács András Péter mára meghirdetett zalaegerszegi önálló előadói estje. A Dumaszínház révén ismertté vált stand up comedy előadó később pótolja a kieső műsort.

 

MÁJUS 7.

Konténermosás

Nagykanizsa - A VIA Kanizsa Nonprofit Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy a helyi hulladékszállító társaság munkatársai, május 7-8-9-én, azaz kedden, szerdán és csütörtökön zárt rendszerű, gépi konténermosást végeznek az egész város területén. A városüzemeltető cég kéri a házmestereket, illetve a lakókat, hogy a fent említett napokon biztosítsák a hozzáférést az 1100 literes konténerekhez.

Színház

Zalaegerszeg - Hevesi Sándor Színház: 15.00 és 19.00: Mada in Hungária (Lázár Ervin-bérlet és bérletszünet)

Zalaegerszeg - Griff Bábszínház: 10.00 és 14.00: Hétalvó (Süni-, illetve Szaffi-bérlet)

Kiállítások

Zalaegerszeg - Göcseji Múzeum: Előre a szocializmus útján - így éltünk a '70-es években című kiállítás (október 27-ig); Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény; Németh János Munkácsy-díjas keramikusművész kiállítása; Központok a Zala mentén (állandó kiállítások)

Zalaegerszeg - Móricz Galéria: A Dienes Festőkör kiállítása (május 14-ig)

Nagykanizsa - Hevesi Sándor Művelődési Központ: Hevesi Sándor élete és munkássága című kiállítás (május 18-ig); Kanizsai képző- és iparművészek kiállítása (május 18-ig); A Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés Művészeti Iskola Képzőművészeti Tagozatának kiállítása.

Nagykanizsa - Képzőművészetek Háza: Tájak, korok  Z. Soós István kiállítása (június 30-ig); India öröksége  kiállítás Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet Indiában festett alkotásaiból (május 31-ig)

Nagykanizsa .- Magyar Plakát Ház: Liliomkert  Stamler Lajos kiállítása

Keszthely - Helikon Kastélymúzeum: Főúri életforma a 18-19. században; Az iszlám világ művészete; Vadászati  Múzueum Épülete: Öt földrész trófeái és modellvasút kiállítás.

Keszthely - Balatoni Múzeum: Aranyhíd; Római és középkori kőtár; Halápy János emlékszoba; Balatoni halak akváriuma (állandó kiállítások)

Keszthely - Fejér György Városi Könyvtár: Hertelendy László Hétköznapi fényképeim című fotókiállítása.

Hévíz - Muzeális gyűjtemény: I., II. és kamaraterem: Szeretné felmenői megsárgult fotóját a múzeumban látni?, avagy fotókiállítás családi albumokból (május 20-ig)

Mozi

Zalaegerszeg - Cinema City: 14.30, 16.30, 18.30, 20.30 A nagy nap (am. film); 14.20, 17.00, 19.40, 22.20 Vasember 3. (am. film); 13.00, 18.00 Horrorra akadva 5. (am. film); 15.00, 17.30, 20.00, 22.30 Feledés (am. film); 20.15 G. I. Joe 2. (am. film); 14.00, 16.00 Croodék (am. animációs film)

Nagykanizsa - Cinema: 17.15 A nagy nap (am. film); 17.30, 22.00 Lazhar tanár úr (kanadai film); 18.00, 19.15, 20.15 Vasember 3. (am. film)

Hévíz - Fontana: 1. terem: 16.00 Jurassic Park (am. film); 18.00 Vasember 3. (am. film) 20.00 A nagy nap (am. film); 2. terem: 17.00 és 19.00 Tangó Libre  Szabad a tánc (franciabelga film)

Véradás

Zalaegerszegi Területi Vérellátó: Nagykanizsa, Plaza, Európa tér 2.: 9.0015.00; Keszthelyi Vértranszfúziós Osztály vérvétele: Vérellátó: 15.0018.00

Traffipax

Traffipax-jelentés Zala megyére (05.07.)

 

MÁJUS 6.

Hevesi Sándor szellemiségét

Nagykanizsa - Hevesi Sándor születésének 140. évfordulója alkalmából rendeznek emléknapot május 6-án a HSMK-ban. A rendezvény keretében 13.30-tól Hevesi Sándor életéről és munkásságáról nyílik kiállítás, majd korabeli plakátok segítségével elevenedik meg az 1900-as évek kanizsai színházi élete. Ezt követően a vers- és prózaíró pályázat eredményhirdetésére kerül sor, majd 14.30-tól a Magyar Mozdulatművészeti Társulat előadása koronázza meg az emléknapot.

Bűnmegelőzés az időseknek

Nagykanizsa - Főként a város idős lakóit várják arra a bűnmegelőzési előadásra, amelyet május 6-án, azaz jövő hétfőn 15 órakor tartanak a Medgyaszay Házban. A résztvevőket dr. Molnár József rendőrkapitány tájékoztatja majd az egyre gyakoribb trükkös betörésekről.

Senior sakkverseny

Nagykanizsa - Hétfőn 17 óráig még lehet jelentkezni a városi senior sakkversenyre, melyet szerdán 9-13 óra között bonyolítanak le a Bagonyai Attila Sakk-klubban. A versenyre azok a kanizsai lakosok nevezhetnek, akik betöltötték 60. életévüket. Nevezni a helyszínen is lehet egy kitöltött jelentkezési lappal, ami a klubban vagy a polgármesteri hivatalban is beszerezhető.

Útlezárások, korlátozások

Nagykanizsa - A héten a város több pontján kell ideiglenes forgalomkorlátozásra számítani. A Dózsa-Petőfi utca kereszteződésétől keletre teljes útzár várható, ezért a 20-as, 21-es helyi járatú buszok is más útvonalon közlekednek. A Dózsa utcában a Sugár és Egry utca közötti szakaszon szintén teljes útzárra kell számítani az aszfaltozási munkák miatt. A Kisfaludy utca Csengery út Kossuth tér közötti szakaszán sem lehet közlekedni, illetve a Sugár utca Fő út Rozgonyi utca közötti szakaszán is teljes útzár várható. Az Eötvös tér északi oldalán lévő buszmegálló kedden 7 órától áthelyezésre kerül. A fel- és leszállás körülbelül 50 méterre nyugati irányba tolódik.

Ezek is érdekelhetik