Ajánló

2020.07.03. 10:00

Retróstrand, kerékpáros túra és koncertek – Ezek a programok várnak rád a hétvégén Zalában

Válogass a jobbnál jobb zalai programok közül!

ZH

Zalaegerszegen, az AquaCityben (illusztrációnk itt készült) szombaton 14 és 18 óra között kézműves foglalkozásokat tart a Keresztury VMK. A gyékény és a csipke kapja a főszerepet, de dekorációs tárgyak készítésére is mód nyílik. Délután kettőkor a Zalai Táncegyüttes lép színpadra. Vasárnap 15 és 17 órakor a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar ad koncertet a fürdőzőknek. Jövő hét végén egészségnap várja az érdeklődőket a vízi élményparkban

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Retróstrand

Retróstrand és sportnap várja az érdeklődőket Pacsán, a horgásztónál és szabadidőparkban szombaton. A program 10 órakor kezdődik, felhangzanak a ’80-as, ’90-es évek slágerei, miközben strandkézilabda, kispályás futball, valamint sorversenyek kínálnak majd aktív kikapcsolódást. Rossz idő esetén a retrónapot egy héttel később tartják meg.

Három városban

Péntek délután a Philharmonic Brass Quintet lép fel a megye három városában a köztéri koncertek sorozatban, melyet a Filharmónia Magyarország Kft. és a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóterem szervez. 15 órakor a nagykanizsai Zenepavilonban, 17 órakor a zalaegerszegi Dísz téren, 19 órakor pedig Keszthelyen, a Balaton-parti Zenepavilonban ad koncertet a 2013-ban Pécsett alakult együttes. A klasszikus zene mellett jazzt és könnyűzenét is játszó fúvósötös koncertjein közreműködik Rózsa Bernadett (mezzoszoprán) és Bognár Szabolcs (tenor).

Mártírok napja

Megemlékezést tart vasárnap 15 órakor Hévízen, a holokauszt emlékműnél az Immánuel Izraeli-Magyar Baráti Társaság. A mártírok emlékét Papp Gábor polgármester és dr. Szarka Lajos történész eleveníti fel, imát mond Goldschmied István, közreműködik Lakatos Károly hegedűművész.

Újra GyenesdiásON

Zenés-táncos mulatság várja szombaton és vasárnap a vendégeket a gyenesdiási piacon. Szombaton 19 órától a Vagabond Trió, majd a Silver Band játszik, vasárnap este pedig az Igricek zenekar családi koncertjét 20 órától a Silver tánczenés estje követi. Az Újra GyenesdiásON programmal az elmaradt Keszegfesztivált pótolják az üdülőfaluban.

Zalaegerszegen, az AquaCityben (illusztrációnk itt készült) szombaton 14 és 18 óra között kézműves foglalkozásokat tart a Keresztury VMK. A gyékény és a csipke kapja a főszerepet, de dekorációs tárgyak készítésére is mód nyílik. Délután kettőkor a Zalai Táncegyüttes lép színpadra. Vasárnap 15 és 17 órakor a Zalaegerszegi Városi Fúvószenekar ad koncertet a fürdőzőknek. Jövő hét végén egészségnap várja az érdeklődőket a vízi élményparkban
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Keresztút

Pénteken 17 órától keresztutat tartanak a vonyarcvashegyi Fénykereszthez. A gyülekező a stációk előtt lesz, a szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy viseljenek szájmaszkot.

Búcsú

Vasárnap a Rádiházi-Tófeji hegyi kápolnánál tartják a Sarlósboldogasszony-napi búcsút. A program 11.30-kor ünnepi szentmisével kezdődik, 16 órától a kulturális műsorban a gutorföldi felnőtt táncosok csoportja és a dalkör lép fel, majd 16.45-től a TMK Rock Band játszik. A rendezvényen rendhagyó módon gulyás- és fröccsparti várja a vendégeket. A befolyt összeget a kápolna felújítására kívánják fordítani a résztvevők. Emellett kézműves vásár színesíti a programot.

Zenélő Magyarország

A Zenélő Magyarország sorozatban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara művészei adnak szabadtéri kamarakoncertet Hévízen, a Festetics téren július 4-én, szombaton. A program 16 órakor kezdődik.

Szentmise a szőlőhegyen

Májustól augusztusig havonta egy alkalommal szentmisét tartanak a börzöncei szőlőhegyen, a Szent Lőrinc-kápolnában. Ez az alkalom – melyet egy ideje gyalogos zarándoklattal kötnek össze – júliusban e hétvégén, vasárnap lesz. A hívek a zalaszentbalázsi plébánia elől 15 órakor indulnak gyalog a több mint 3 kilométerre lévő Szent Lőrinc-kápolnához, ahol 17 órakor szentmisét mutat be Roca Daniel Celestin atya.

Lelki nap Szűz Máriával

Szombaton imádságos összejövetelre és lelki napra kerül sor Szűz Mária tiszteletére a bocskai Szent Antal-kápolnában. A gyülekező 14 órakor lesz, a hívek dicsőítő énekekkel készülnek fel Marics József apát 14.30-kor kezdődő elmélkedésére, melyet agapé követ. A lelki nap 17 órakor az úgynevezett cönákulummal folytatódik, amikor a hívek a Szűzanyával együtt imádkozzák a rózsafüzért. Végül ünnepi szentmisét mutat be Roca Daniel Celestin zalaszentbalázsi plébános.

Aranymise

Július 4-én, szombaton 11 órakor mutatja be aranymiséjét papi szolgálatának 50. évfordulóján a szepetneki római katolikus templomban Ódor Imre plébános, kanonok.

Szolgálnak és védenek

Szombaton 14 órakor a Balatonmagyaródért Polgárőr Egyesület fennállásának 30. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeznek Balatonmagyaród művelődési házában.

Újra miénk a tér!

Letenye Város Fúvószenekara is csatlakozik a Magyar Fúvószenekari és Mazsorett Szövetség által meghirdetett „Újra miénk a tér!” című országos rendezvényhez. A lényege, hogy hazánk fúvószenekarai július 5-én este térzenét adnak a saját településükön közel egy időben. A letenyei fúvószenekar koncertje 19 órakor lesz a sétatéren.

Őrségi kerékpáros túra

Őriszentpéterről, a város központjában található szökőkúttól indul szombaton 9 órakor az Őrségi Kerékpáros és Turisztikai Egyesület következő biciklitúrája. A mintegy 36 kilométeres táv a „templomok útján” Zala megye irányába vezet, a résztvevők a bajánsenyei helytörténeti gyűjtemény és a magyarszombatfai fazekasház megtekintését követően a veleméri Szentháromság templomot, a szentgyörgyvölgyi festett fakazettás mennyezetű református templomot, valamint a magyarföldi fatemplomot is útba ejtik.

Horgászversenyek

Zalabaksán, a Baksa-tavon szombaton 7 órakor kezdődik a X. 24 órás horgászverseny. Az eredményhirdetést vasárnap reggel fél nyolc körül tartják. Csesztregen, a szabadidő- és sportcentrumban ugyancsak szombaton reggel 7-től rendezi meg házi versenyét a helyi horgászegyesület.

Régiséggyűjtők

Lendván, a színházban rendezi meg szombaton 9 órai kezdettel XIV. nemzetközi találkozóját a Muravidéki Régiséggyűjtők Egyesülete. A rendezvényen ezúttal a numizmatika, a filatélia, valamint a katonaélethez kötődő tárgyak kerülnek fókuszba. A találkozó részeként 10 órakor nyitják meg az amerikai származású, de Lendván élő képzőművész, Suzanne Király-Moss Az ásványanyagok gazdagsága – A kőtől az aranyig című tárlatát.

Pókafeszt

Pincén, a muravidéki település faluotthonánál szombaton 11 órától rendezik meg a Pókafeszt kulturális, örökségvédelmi, hagyományőrző és gasztronómiai programot. Az eseményen bemutatják a már-már elfeledett paraszti és kisipari tevékenységeket, műsort a völgyifalusi Pünkösdirózsa citerazenekar ad. A fesztivál keretében kiállítás is nyílik, a Születéstől az elmúlásig című tárlaton olyan fényképeket tekinthetnek meg az érdeklődők, amelyek a település 1930 és 1970 közötti életét mutatják be.

Termelői vásár

Nován, a polgármesteri hivatallal szemközti területen szombaton 14 órától termelői piac és kézműves termékek vására várja az érdeklődőket.

A kitelepítések évfordulóján

Őriszentpéteren megemlékezést tart az ötvenes évek első felében zajlott kitelepítések kezdetének hetvenedik évfordulója alkalmából az Őrségi Kitelepítéseket Kutató Egyesület. A program 14.30 órakor az „És mindenik talpra tudott állani” című vándorkiállítás megnyitójával kezdődik. Ezt követően a református templom kertjében, az őrségi deportálások és helybeni meghurcolások emlékművénél helyeznek el koszorút és virágot az emlékezők.

Kültéri fotókiállítás

Lendván, a Rózsa parkban szombaton 19 órakor a helyi Foto-Video Klub tagjainak munkáiból nyílik kültéri fotókiállítás.

Színjátszó bemutató Domonkosfán, a muravideki település tájházának pajtaszínpadán mutatja be szombaton a dobronaki színjátszó csoport Cár József: A miniszter asszonyra várva című kérfelvonásos tragikomédiáját. Az előadás 19.30-kor kezdődik.

Családi nap

Csesztregen a hagyományos falunap helyett ez évben elsősorban a helyi lakosokra, valamint az általuk meghívott vendégekre alapozva családi napot tartanak. A program vasárnap 8.45 perckor szabadtéri szentmisével kezdődik a piactéren, míg a szabadidő- és sportcentrumban 9 órától főzőverseny várja a benevezett csapatokat. A rendezvény megnyitóját 10 órakor tartják, ezt követően játszóház és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket.

Zenés programok

Zalaegerszegen, a Gardenben pénteken Yamina és Ciggi, míg szombaton Gaga, Robin Futaki, Raul Young és Exile Art gondoskodik a zenéről. Keszthelyen, a Vivera Beachen szombat este szezonnyitó partit tartanak, ahol MissH, illetve Adam Ajkay lép fel. A Bloom Bárban ugyancsak szombaton este Kraft Gábor és Von Chris áll a lemezjátszó mögé. Vonyarcvashegyen, a Magyar Tengerben pénteken Silverman, szombaton D.J. Free keveri a zenét. Csesztregen, a szabadidő és sportcentrumban szombaton este 11 órától a Fáraó bulizenekar szórakoztatja a vendégeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!