Program

2022.12.09. 16:00

Első alkalommal adventeznek a népművészek – Széf-advent Alsónemesapátiban

Az alsónemesapáti Bodza-tanyán december 11-én, vasárnap délután adventi programokkal várják a népművészek a helyieket és az érdeklődőket.

Mozsár Eszter

A karácsonyvárást első alkalommal rendezi meg a Zala Megyei Népművészeti Egyesület, a SZÉF Kulturális és Népművészeti Egyesület, valamint az alsónemesapáti Harangláb Kulturális és Faluszépítő Egyesület, tájékoztatta szerkesztőségünket Devecz Zsuzsa elnök.

A kézművességgel, népzenével, gasztronómiai élményekkel fűszerezett közösségi készülődésre szeretettel várnak minden érdeklődőt, a programok 14 órakor kezdődnek. Először kézműves foglalkozással indítanak, majd 15 órától karácsonyi dallamokat tanulnak a pajtában. Az adventi gyertyát 16 órakor gyújtják meg, s ezt követően a táncé lesz a főszerep, moldvai lépéseket lehet majd tanulni. Továbbra is a pajtában maradva a „Vígan zengjetek citerák…” címmel hallhatnak ünnepi koncertet.

A program egész ideje alatt termelői piac, szeretetvásár, sült gesztenye, forralt bor és sok sütemény várja a betérőket. Közreműködik a Csádé zenekar, megyei népművészek, a SZÉF Mentorprogram mentoráltjai, a Bibrics Táncegyüttes és néptáncpedagógusai, a Harangláb Kulturális és Faluszépítő Egyesület tagjai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!