Programajánló

2022.07.22. 09:00

Borokkal és sörökkel is ünnepelhetünk a zalai vízpartokon

Mutatjuk a hétvégi programokat!

ZH

Forrás: ZH-Archívum

Vasárnap 10 órától a 22. Egerszeg Búcsúra várja az érdeklődőket a skanzenben az Együtt Zalaegerszegért Egyesület, valamint a Göcseji Falumúzeum és a Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum. Az ünnepélyes megnyitó 11 órakor kezdődik, majd a 17. Zalaszentgyörgyi Nemzetközi Művésztelep alkotásaiból nyílik kiállítás a Pajtagalériában. Délben ökumenikus istentisztelet lesz a fatemplomban, 14 órától hagyományőrző csoportok lépnek fel, este Pál Kriszti retró koncertjét hallgathatják meg. A Lokálpatrióta-díjat 15.15-kor adják át. Képünk a tavalyi búcsún készült.

Motoros mise

Szombaton 13 órakor, a Kistolmács központjában felállított emlékműnél a közúti balesetben elhunyt motorosok emlékére és az úton lévők biztonságáért motoros misét mond Aigner Géza plébános.

Családi nap

Szombaton 16 órakor Magyarszentmiklóson a Domhátról dombhátra projekt keretében családi napot szerveznek az önkormányzat udvarán. Bemutatkoznak zsonglőrök, lesz kelta sztepptáncbemutató, de fellépnek a környék kulturális és könnyűzenei csoportjai is. Az est zárásaként az Édes kettes zenekar lép a közönség elé.

Szakmai program

Szombaton 10 órától Letenyén az Öreghegyi boronapincénél szakmai napot tart a Szőlő- és Gyümölcstermesztők Egyesülete és a Borbarát Hölgyek Társasága. A programon dr. Pálfi Dénes   kertészmérnök a rezisztens szőlőfajtákról beszél, majd Vaszily Zsolt a tápanyagellátás rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Ezt a boronapince felújított tetőszerkezetének ünnepélyes avatása követi.

Magdolna napja

Vasárnap 15 órakor a Nagyrécséhez tartozó Bacónak-hegy kápolnájánál Magdolna-napi búcsút szervez a Bacónak-hegyért Alapítvány és a falu önkormányzata. A programot nyitó szentmisét 16 órától Mackó Mária énekművész műsora és baráti találkozó követi, melyen Tiborcz Iván jazz-zongorista is fellép.

Nyáresti korzó

Zalakaroson pénteken 20.30 órakor a Korzó nyári esték keretében a Duna Művészegyüttes Magyar táncképek című nagyszabású előadását láthatja a közönség a korzó színpadán. Szombaton 19 órától artista bemutató és retró diszkó várja a vendégeket. Vasárnap 19 órától pedig Veiger Csabi akusztikus gitárkoncertje ad zenei felfrissülést a hőségben.

Sörfesztivál

Vasárnapig tart a 7. Keszthelyi Sörfesztivál a móló melletti sétányon, ahol több mint százféle habzó ital várja a látogatókat. Ma bajor napot rendeznek például literes söröskorsótartó versennyel, a következő két napon pedig sörivásban mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A kulturális programban a látogatók találkozhatnak például DJ Galambbal, DJ Barkasszal, a Madarak zenekarral, vasárnap pedig lesz sakkszimultán és „Óriás Balaton társasjáték” is.

Borkorzó

Vasárnapig várja vendégeit a Györöki borkorzó a balatongyöröki móló mellett. Pénteken 20 órától élő Beatles-show lesz, míg szombaton 21-től Bebe, vasárnap este pedig a Rocket Rollers játszik. A koncertek után minden nap buli kezdődik – a Silver, a Buligánok és a HelloKids zenekarral.

Anyatigrisek

Folytatódik a Kult/Szín/Tér sorozat a keszthelyi Festetics-kastélyban. Pénteken 20.30-tól a Liliom Produkció az Anyatigrisek című darabot mutatja be, Király Linda és Szőlőskei Tímea szereplésével.

Omega-szimfonik

Vasárnap 20.30-tól az Omega Naplemente – Emlékkoncert című produkciót láthatják a keszthelyi Festetics-kastélypark vendégei. Itt Omega-slágerek hangzanak el szimfonikusok, a Bolyki Soul & Gospel énekkórus, valamint Miklósa Erika, Király Linda, Roby Lakatos, Dolhai Attila, Szabó Győző és Lépés Gábor „Lepe” zenész előadásában. A 120 perces koncert házigazdája Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész.

Valahol Európában

Az Imre Sándor Szeretetszínház és SzínMűHely, valamint a tapolcai SzögletesKerék Színház szombaton 21 órakor mutatja be a vonyarcvashegyi szabadtéri színpadon a Valahol Európában című musicalt.

Lidó sportnap

Szombaton sportnapot rendeznek a gyenesdiási Lidón. Kora délután sportversenyek, majd 16 órától vízi aerobic, 19-től pedig „Lidó parti party” várja a vendégeket.

Boombatucada a vízen

Az idén a Balaton legjobb strandjának választott vonyarcvashegyi Lidó fejesugró stégjén ad koncertet vasárnap 18 órától a Boombatucada ütőegyüttes. Az alkalmi víziszínpad megközelíthető SUP-pal, vízibiciklivel, matraccal, valamint akár úszva is.

Lemezbörze

Balatoni lemezbörzét rendeznek vasárnap 10 és 16 óra között Keszthelyen, a Balaton Színház Simándy-termében. Itt bakelitek, CD-k és kazetták várják az érdeklődőket.

Falunapok

Szombaton Mikekarácsonyfán rendeznek falunapot. A főzőverseny 13 órakor kezdődik, 14 órától a kulturális műsorban fellép a Csesztregi népdalkör, Böröcz Roli, a Betli-duó, este Pál Adrian, majd a Cairo együttes zenél. A napot 22 órakor tűzijáték zárja.

Kerkateskándon szombaton 10 órakor kezdődik a falunap a hímzőszakkör kiállításával. Délután több helyi és környékbeli fellépő szórakoztatja a közönséget. Cseresnyés Jázmin énekel, őt az Ír Sztepp Tánccsoport követi, majd Fehér Barnabás gitározik. Lesz fanatic jump és néptáncbemutató, 19 órától Böröcz Roli ad önálló koncertet, a napot pedig a Hélium zenekar bállal zárja.

Vasárnap a gosztolai kápolnában 11.30 órakor Székely János megyéspüspök celebrál szentmisét, délután pedig kulturális program várja az érdeklődőket a falunap keretében. Fellép a Sheba hastáncos, lesz zenés buborékkaland a gyerekeknek, Kovács Kata és Szilinyi Arnold énekel retró slágereket, 17 órakor Kökény Attila énekes lép fel.

Műszak piknik

Péntek este hat órakor kárpátaljai művészek alkotásaiból nyílik kiállítás Cserszegtomajon, a 20. Műszak Képzőművészeti Pikniken. A tárlatot Havasi Bálint, a Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese ajánlja a közönség figyelmébe, majd Mikus Gyula festőművész életéről hangzik el előadás.

Költői est

Nászta Katalin pénteken 18 órakor kezdődő költői estjére invitálja az érdeklődőket Lakhegy önkormányzata. A faluházban személyesen is megismerhetik a 2002 óta Lakhegyen élő, Kolozsváron született színművészt és írót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!