Hirdetés

2018.11.06. 14:18

Milyen kanapét válasszunk?

Szeretsz könyvet olvasni, kontrolleren játszani, ismeretterjesztő filmeket nézni? Mindehhez már csak egy kényelmes kanapéra lesz szükséged, és indulhat is a lazulás

Gyerekként mindig is nagyra értékeltem kényelmes háromszemélyes kanapénkat. Nyári szünetben mozi maratonokat voltam képes végignézni a kanapén feküdve, könyv trilógiákat olvastam végig a karfának dőlve. Most felnőttként is úgy vélem, hogy minden lakásban szükség van egy barátságos, kényelmes kanapéra, ahol az ember megpihenhet egy-egy fárasztó munkanap után.

A megfelelő darab kiválasztása előtt azonban érdemes kitalálni, hogy mik a legfőbb preferenciáink, illetve mit engedhetünk meg magunknak.

Kétszemélyes kanapé fiataloknak és spórolósóknak

A kisebb méretű kétszemélyes kanapét elsősorban fiataloknak ajánlanám. Praktikus és kényelmes, nem foglalja el a nappali felét, egyedülállónak, vagy párocskának pont elég helyet biztosít az esti filmezéshez. Az sem utolsó szempont, hogy egy-egy ilyen darabot elég olcsón be lehet szerezni, így jó megoldás lehet akkor is, ha a következő lakásba már nem tervezzük magunkkal vinni.

Háromszemélyes és sarok kanapé a kényelem szerelmeseinek

Ha a családban gyermek is van, érdemesebb beszerezni egy háromszemélyes kanapét. Így elfér rajta apa, anya és a kicsi is. Akik az igazi kényelemre esküsznek, mindehhez lábtartó zsámolyokat is beszereznek, hogy teljes legyen a luxus érzés. Létezik azonban négy és ötszemélyes kanapé is, ezen elfér egy nagyobb család, de praktikus baráti összejövetelekre is. Akik szeretnek “bekuckózni”, vásárolhatnak sarok kanapét is. Így akár a kanapé heverő részén kényelmesen el lehet feküdni egy jó könyv és egy pohár bor társaságában.

Ha néha vendégül látod családtagjaidat, vagy barátaidat, szintén válassz egy nagyobb kanapét, mivel méretéből adódóan éjszakára használható vendégágyként is.

Szeretnél helyet spórolni?

Amennyiben kis garzonban élsz, érdemes lehet elgondolkodnod egy kinyitható kanapé megvásárlásán. Nappal használd kanapénak, este pedig alakítsd át ággyá. Így nem csak helyet, hanem pénzt is megtakarítasz. Végül, egy utolsó helyspórolós trükk, ha kis lakásban élsz: vegyél olyan kanapét, amiben tárolóhely is van. Nem is gondolnád, hogy ezekbe a tárolókba mennyi ágynemű, kispárna és takaró elfér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában