HIRDETÉS

2018.09.20. 09:58

Család és KarrierPONT Zalaegerszeg

A Család és KarrierPONT Zalaegerszeg 2018. nyarán nyitotta meg irodáját Zalaegerszeg belvárosában.

zaol.hu

A központ elsődleges célja a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, valamint a család és munka összeegyeztethetőségének előmozdítása helyi megoldásokkal és együttműködésekkel, különös figyelmet fordítva az atipikus foglalkoztatási formák népszerűsítésére.

Az iroda tevékenységei révén a munkaképes korúak foglalkoztatottságának növelését kívánja elősegíteni, egyúttal csökkenteni az álláskeresők és az inaktívak arányát a térségben. Mindezekhez lehetőséget kínál a Család és KarrierPONT Zalaegerszeg a munkába állást és a munkában maradást megkönnyítő szolgáltatásai révén. Az iroda mindennapos tevékenysége és a munkaerőpiac releváns szereplőinek együttműködésével igyekszik az igényeket kielégíteni.

A központ többek között ingyenes tanácsadásokat nyújt – nem csak nőknek (!) – egyénileg és csoportos formában, képzéseket, tréningeket workshopokat szervez. Igyekszik feltárni a térségben elérhető szabad álláshelyeket- különösen az atipikus foglalkoztatási formákra koncentrálva, s segíti az ügyfeleit visszailleszkedni a munka világába. Ezen felül központunk színes programokkal, előadásokkal, klubfoglalkozásokkal és segítő szolgáltatásokkal segíti a család és magánélet összehangolását.

A Család és KarrierPONT Zalaegerszeg szolgáltatási között kiemelt figyelmet kapnak az egyén sajátos élethelyzetét figyelembe vevő és a munkaerő-piac igényekhez köthető szolgáltatások, úgy mint az egyénre szóló munkaerő-piaci, jogi, társadalombiztosítás, szociális és pszichológiai tanácsadás, workshop-ok, tréningek, képzések, annak érdekében, hogy a résztvevők munkaerő-piaci esélyeik és elhelyezkedési lehetőségei növekedjenek.

A szolgáltatások biztosítása során célunk segítséget nyújtani az ügyfelek elhelyezkedését gátló tényezők feltárásában, beazonosításában, valamint ezek elhárítására egyénre szabott, az ügyfél aktivitására építő, közös megoldási módok kidolgozása.

Az Állásbörze alkalmával a Család és KarrierPONT Zalaegerszeg szolgáltatásai népszerűsítése és az adatbázisában lévő állások kiajánlása mellett munkaerő-piaci tanácsadást is nyújt. Kollégáink a helyszínen várják azokat, akiknek segítségre van szüksége fényképes önéletrajz elkészítésében, motivációs levél írásában, állásinterjúra való felkészülésben, továbbá pályaorientációs vagy pályamódosítási tanácsadásra, életpályatervezésre lenne szüksége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában