Hirdetés

2024.04.02. 14:20

Fenntarthatósági jelentés és az ESG: A Mazars segít átláthatóvá tenni a folyamatokat

A fenntarthatóság témája napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a vállalatok számára. Az etikai szempontok mellett a tudatos vállalatirányítás és a társadalmi felelősségvállalás mára már a vállalati teljesítmény szempontjából is elengedhetetlenné vált. A Mazars Magyarország kiemelkedő szakértőként támogatja a vállalkozásokat a fenntarthatósági stratégiák kidolgozásától a bevezetésen át egészen a beszámolóig.

Forrás: mazars.hu

Fenntarthatósági jelentés: mi ez és miért fontos?

A fenntarthatósági jelentés egy vállalat vagy szervezet által készített dokumentum, amelyben bemutatják tevékenységük és üzleti működésük hatását a környezetre, a társadalomra és a gazdaságra. Az ilyen beszámolók részletes információkat tartalmaznak a vállalat környezeti, társadalmi és gazdasági teljesítményéről, valamint az intézkedésekről, amelyeket a fenntarthatóság előmozdítása érdekében tettek vagy terveznek.

A Mazars kiemeli, hogy a fenntarthatósági jelentésnek ki kell terjednie a környezeti fenntarthatóságra, a társadalmi felelősségvállalásra és a gazdasági fenntarthatóságra. Az ilyen beszámolók nem csupán az etikai szempontoknak való megfelelést szolgálják, hanem növelik a vállalatok átláthatóságát és hitelességét is.

Az ESG Szabályozás 2024-ben: mit várhatnak a vállalatok?

A Magyar Közlönyben publikálták az ESG-törvényt, amely a fenntartható finanszírozás és az egységes vállalati felelősségvállalás ösztönzését szolgálja. A törvény értelmében a közérdeklődésre számot tartó nagyvállalatoknak 2024-től beszámolási kötelezettségeik lesznek a fenntarthatósági kockázatokról és a vállalati teljesítményről.

A törvény érinti a mérlegfőösszeget, az éves nettó árbevételt és az átlagos foglalkoztatottak számát, és ezáltal kiterjeszti a kötelezettséget a nagyvállalatoktól a közérdeklődésre számot tartó kis- és középvállalkozásokra is, bővítve az érintettek körét.

Mire számíthatnak a vállalatok?

A vállalatok számára a Mazars széleskörű segítséget kínál az ESG törvényeknek való megfelelésben. Szakértő csapatuk az egyedi igényekre összpontosítva nyújt megoldásokat, beleértve az ellátási lánc vizsgálatát, üvegházhatású gázok kibocsátásának és klímaváltozási kockázatoknak a felmérését, valamint a sokszínűség támogatását.

A vállalatoknak érdemes felkészülniük a kötelező ESG beszámolók elkészítésére, a Mazars pedig szakértői tanácsokkal és díjmentes konzultációval segíti a vállalatokat, továbbá részt vesz a teljes dokumentum elkészítésében

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában