Szponzorált tartalom

2020.11.02. 13:24

A pihentető hálószoba titkai

Mindenkinek van szilárd elképzelése arról, hogyan néz ki egy jó hálószoba. De mitől lesz pihentető az alvás? Milyen a megfelelő ágy? Mi szolgálja leginkább pihenésünket? Nos, ezekre a kérdésekre már nem evidens a válasz. Nézzünk néhány egyszerű, de fontos tippet arra vonatkozóan, hogyan turbózhatjuk fel a hálószobánkat!

Photographee.eu / Shutterstock.com

Az ágy

A fekvőhelyünknek komoly elvárásoknak kell megfelelnie, hiszen nem csak a design izgalmas kérdés, de fontos hogy alvás közben testünk is kényelmesen tudjon relaxálni. Ehhez arra van szükség, hogy konstrukciójában és elhelyezésében is jó előre tervezzük meg ágyunkat. Íme, néhány jótanács az elhelyezést illetően:

  • Ha tehetjük, fejünk ne legyen sem a radiátor, sem az ablak közvetlen közelében, hog elkerüljük a túlzottan meleg vagy hűs levegőt.
  • Hagyjunk helyet az ágy mellett az éjjeli szekrénynek is, melyek nélkül sokkal nehezebb a lefekvés logisztikája.
  • Míg az ágykeretet sokan elsősorban dizájn kérdésnek tartják, felhívjuk a figyelmet, hogy a jó keret strapabíró, nem nyikorog, és az ágy rácsokat patentül tartja. Felnőtt alvók esetén mindenképpen tömörfa ágyak között válogassunk!

    Miről ismerszik meg a jó matrac?

    Az ágy lelke a rács és az arra kerülő matrac lesz. Beépített ágyrács helyett hagyatkozzunk a matracbolt szakértőinek tanácsaira, és válasszunk alvási szokásainknak megfelelő, különálló darabot.

    Forrás: Photographee.eu / Shutterstock.com

    A legjobb matracok ismérvei:

  • megfelelő anyagokból készült, tartós darab,
  • a fekvési szokásainknak megfelelő keménységű, azaz ha oldalt szeretünk feküdni, inkább puhább, ha háton vagy hason, akkor inkább keményebb,
  • felfogja az izzadságot és kellő szellőzést biztosít a testünknek.
  • Világítás

    Tervezzük meg a világítást oly módon, hogy a természetes fényt redőnnyel, függönnyel vagy reluxával teljesen ki tudjuk zárni, de szükség esetén könnyen tudjunk lámpák mellett olvasni is. A lámpabúrák tekintetében a szép kialakítás mellett az elhelyezés is fontos. A kiemelkedően jó hálószoba-világítás hangulatos, és legalább három lámpából áll: egy mennyezeti főlámpából, illetve az ágy mellett elhelyezett két kisebb éjjeli lámpából.

    Ötleteket bátran forduljunk a Bonami.hu weboldalához, ahol a készlet áttekintése biztosan beindítja majd fantáziánkat!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában