Hirdetés

2023.09.12. 09:34

A vezetés élmény, amely felvillanyoz – Bemutatkozik az új, tisztán elektromos Volvo

Évek óta jól látható, hogy a Volvo mindent megtesz a bolygó érdekében, ugyanis a cég egy ideje nagy hangsúlyt helyez az elektromos és a hibrid hajtású modellekre. Ebben a cikkben bemutatjuk a Volvo új, teljesen elektromos, 7 üléses szabadidőjárművét – itt a Volvo EX90.

PR cikk

Forrás: Volvo Galéria Budapest

Egy népszerű SUV, kicsit másképp 

A Volvo EX90 tulajdonképpen nem más, mint az XC90 elektromos változata, új platformra helyezve. Ez a szoftverközpontú autó egy szélesebb ökoszisztémához kapcsolódik, így könnyedén összeköthetjük az otthonunkkal és más eszközökkel. Ha pedig javításra vagy karbantartásra kerül a sor, a Volvo szerviz Budapest városában is elérhetővé teszi Personal Service szolgáltatását.

Azonban a Volvo EX90 a gyártó számára sok szempontból új kezdetet jelent, lássuk, miért!

Teljesítmény és hatótáv

A Volvo EX90 két elektromos motorral rendelkezik, amelyek összesen 408 lóerőt és 660 Nm nyomatékot biztosítanak. A jármű mindössze 5,3 másodperc alatt gyorsul fel 0-ról 100 km/h sebességre, a végsebessége pedig 180 km/h.

A Volvo új modellje akár a 420 km-es hatótávolságot is képes elérni egyetlen töltéssel, a gyorstöltési funkcióval pedig akár 80%-ra is feltölthetjük az akkumulátort, mindössze 40 perc alatt. A jármű két akkumulátor csomaggal rendelkezik, amelyek együttes kapacitása 75 kWh.

Kulcs a biztonságos utazáshoz

Az EX90 nem csak erős és hatékony, hanem rendkívül biztonságos is. A jármű szériafelszerelései közé tartozik a Safe Space technológia. Ez a biztonsági funkció egy fejlett külső érzékelőrendszerből áll, amely radart, kamerát, ultrahangos érzékelőt és lidart tartalmaz.

A jármű továbbá rendelkezik a Pilot Assist funkcióval, amely továbbfejlesztett vezető támogatást biztosít. A funkció figyeli a forgalmat és a sávfelfestéseket, és segít tartani a sebességet és a követési távolságot.

Forrás: Volvo Galéria Budapest

Vonzó külső, kényelmes belső

A Volvo EX90 nem csak biztonságos, hanem kényelmes és elegáns is. A tágas belső tér minőségi anyagokkal lett burkolva. A járműben 7 ülés található, amelyek közül az első kettő masszázs funkcióval is rendelkezik.

Az EX90 belsejében helyet kapott egy 15 colos központi érintőképernyő is, amelyen keresztül kényelmesen irányíthatjuk az autó funkcióit és beállításait. Az autó Android Automotive operációs rendszert használ, amely lehetővé teszi a Google alkalmazások és szolgáltatások egyszerű használatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában