Hirdetés

2023.04.12. 15:20

Körforgásos divattal a természetvédelemért

Feltetted már magadnak azt a kérdést, hogy te mit tettél a környezetért az elmúlt évben?

Ha még nem foglalkoztál ezzel a kérdéssel, vagy ha csak csendben pánikba esel az ilyen komoly témáktól, ne aggódj, nem vagy egyedül. Annyira hozzászoktunk már a fogyasztói társadalom által okozott károk gondolatához, hogy a „természet” szó hallatán azonnal bűntudatot érzünk. Pedig az a helyzet, hogy néhány döntésünkkel úgy tettünk a természetvédelemért, hogy közben észre sem vettük!

Ha te is vásároltál a Remix weboldalán az elmúlt évben, hadd gratuláljunk, ugyanis nemcsak a stílusodra, de a pénztárcádra és a természetre is pozitív hatást gyakoroltál. Tudtad, hogy minden egyes outlet- vagy használtruha-vásárlással értékes erőforrásokat takarítasz meg és véded a Földet? Hidd el, ez nem kis dolog! Csak azzal, hogy vadonatúj göncök helyett használt ruhát hordasz, körülbelül 12 liter vizet spórolsz meg a bolygónak, ami megegyezik egy ember 6 napi átlagos vízfogyasztásával.* Ha használt kabátot vásárolsz, azzal annyi villamos energiát takaríthatsz meg, ami elég egy villanykörte áramellátásának biztosításához akár 2800 órán, vagyis 118 napon át!* Így egyedi stílust hozhatsz létre, és felveheted kedvenc darabjaidat anélkül, hogy az a pénztárcád vagy a természet rovására menne.

Idén a Remix – az egyik legnagyobb körforgásos online divatáruház – úgy döntött, hogy megmutatja vásárlóinak, miképpen járultak hozzá a természetvédelemhez, hogy büszkék lehessenek erre a jó cselekedetre.

A remixshop.com vásárlói egy év alatt 1 301 661 451 liter vizet, 63 723 696 kWh villamos energiát és 14 744 994 kg CO2-kibocsátást spóroltak meg a bolygónak azzal, hogy outlet- és használt ruhákat vásároltak. Nagy számnak hangzik, de nehéz is elképzelni, hogy pontosan miről is van szó. Az új ruhák gyártása során így el nem használt és az outletruhák vásárlásával megtakarított vízből egy év alatt 520 olimpiai úszómedencét lehetne megtölteni. A nem kibocsátott és így a földet megóvó káros anyagokkal egy autó összesen 75 millió kilométert tehetne meg, vagy lehetőség lenne 380 000 fa elültetésére. A megspórolt energia pedig 2 millió napon keresztül működtethetne egy háztartást, vagy egy 5000 háztartásból álló kisvárost egy egész éven át!

Ha még nem próbáltad ki 2022 második felének egyik legnagyobb trendjét, a körforgásos divatot, ami 2023-ban várhatóan még ennél is népszerűbb lesz, akkor itt az ideje, hogy vegyél magadnak egy új ruhát, és bepillantást nyerj abba, hogyan óvhatjuk meg bolygónkat anélkül, hogy lejjebb adnánk a stílussal és árral kapcsolatos igényeinkből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában