hirdetés

2021.11.03. 08:00

Töretlen az érdeklődés a zalaegerszegi plazma center iránt – Rekordszámú plazmaadással zárta az októberi hónapot a Viva Plazma

Több, mint 200 plazmaadó részvételével zárult Zalaegerszeg egyetlen plazmaadó centerének rekordkísérleti napja. Október 29-én egymást váltották a plazmaadók, amely nap egy rendkívüli kezdeményezéssel is párosult, hiszen minden plazmaadás után 1000 Ft-tal támogatták a Zalaegerszeg Mentőállomásért Alapítványt. A nagy érdeklődésre való tekintettel a plazmaadók segítségével a nagy napon összesen 205.000 Ft összegű adomány gyűlt össze.

Forrás: Viva Plazma

 

Fotó: Viva Plazma

Október 29-én fergeteges halloween-i hangulat fogadta a Platán sori centerbe érkezőket: töklámpások világítottak, hatalmas textilpók szőtte hálóját a mennyezeten, a recepción pedig boszorkánykalapban regisztrálták a plazmaadókat. Hihetetlen energiák, jókedv és az összefogás érzése jellemezte a légkört, amely mindvégig elkísérte az aznapra érkezőket.

Fotó: Viva Plazma

A naphoz csatlakoztak a ZTE férfi kosárcsapat tagjai is, akik nem csak jelenlétükkel járultak hozzá a sikerhez. „Azért jöttünk, hogy népszerűsítsük a plazmaadást, hiszen szívesen odaállunk minden olyan tevékenység, kampány mellé, amely az egészségügyet támogatja. Én most részt is vettem az alkalmassági vizsgálaton és ha megfelelőek az eredményeim, akkor 7 nap múlva tudok jönni plazmaadásra.” – említette Horti Bálint csapatkapitány.

Fotó: Viva Plazma

Plazmaadó lehet, akinek életkora 18 és 60 év, testsúlya pedig 50 és 130 kg között van, valamint megfelel a plazmaadást megelőző alkalmassági vizsgálaton, amely orvosi vizsgálatból és vérvételből áll.

Miért is fontos a vérplazma adása?

A vérplazma olyan gyógyszerek alapját képezi, amelyek szintetikus úton nem állíthatóak elő, de számos súlyos betegség számára azonban életmentő gyógyírt jelentenek. Itt lehet jelentkezni plazmaadásra: www.zalaplazma.hu/idopontfoglalas

Aki segít, az kap is. Plazmaadásért készpénzes költségtérítés minden esetben jár. A rendszeres plazmaadók havonta akár ötvenezer forintot is hazavihetnek segítő adakozásukért. A Viva Plazma nem csak az életmentő gyógyszerek előállításának folyamatában játszik fontos szerepet, a társadalmi felelősségvállalás is alapvető küldetésük, hiszen a mostani rekordkísérlettel együtt a nyitás óta immár 4. alkalommal támogattak jótékony célokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában