Hirdetés

2020.01.22. 07:00

Családbarát Hely Tanúsító Védjeggyel ismerték el a Schneider Electric zalai gyárait

A gyermeket vállaló munkatársak támogatása, a szülés után a munkába történő visszatérést segítő részmunkaidős foglalkoztatás – többek között ezeket a családbarát intézkedéseket vezette be a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. A társaság idén elnyerte a Családbarát Hely Tanúsító Védjegy Bronz fokozatát.

Két gyárban összesen több mint 700 embert alkalmaz Zala megyében a Schneider Electric. A társaság kiemelt figyelmet fordít arra, hogy munkatársaik számára biztosítsa a munka és a magánélet egyensúlyát. Ennek érdekében több családbarát lépést is tettek az üzemekben. Mindkét létesítmény dolgozói számára elérhető a vállalat Global Family Leave programja, melynek keretében az elsődleges gondviselő szülőnek a CSED 12 hete alatt az alapbér 100 százalékát fizeti ki a cég, a másodlagos gondviselőnek pedig gyerekszületés esetén a jogszabály által biztosított 5 munkanapon felül további 5 munkanap munkaidő-kedvezményt nyújtanak. A kezdeményezés részeként a munkavállalóknak közeli hozzátartozó halála esetén a jogszabályban foglaltakon felül további 3 munkanap fizetett távollétet biztosítanak, és évente öt munkanap fizetett távollétet igényelhetnek közeli családtag betegsége esetén.

„A gyárainkban a GYES-ről visszatérő kismamák számára részmunkaidős lehetőséget biztosítunk, illetve munkatársaink gyermekei számára minden évben Mikulás-ünnepséget szervezünk” – mondta el Gyovai Irma, a ZEG villamosberendezés-gyár HR-vezetője.

„A gyermekük születése miatt otthon lévő kismamákkal és a nyugdíjasainkkal is tartjuk a kapcsolatot. Minden évben meghívjuk őket a Családi napunkra, ahol főzőverseny, kézműves játszóház, gyermekműsorok, egészségügyi szűrések és kulturális előadások várják a kollégákat, de szeretettel várjuk őket a karácsonyi vacsorán is” – számolt be a további kezdeményezésekről Józsa Edina, az MG Zala kismegszakító-gyár HR-vezetője.

A Schneider Electric magyarországi érdekeltségeinél a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése érdekében tett erőfeszítéseket a Családbarát Ország Nonprofit Közhasznú Kft. kezdeményezésén 2019-ben a Családbarát Tanúsító Védjegy Bronz fokozatával ismerték el.

A kezdeményezés célja az volt, hogy olyan vállalatokat, szolgáltatókat díjazzanak, amelyek egész szemlélete családbarátságot tükröz. A minősítésre összesen több mint ezren jelentkeztek, amelyet végül 400 munkahely és szolgáltató vehetett át. A Családbarát Hely védjegyet két kategóriában, a munkahelyi, illetve a szolgáltatói csoportban osztották ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában