szponzorált tartalom

2009.08.27. 06:00

„A csapatban végzett munka és problémamegoldás során lehet a legjobban fejlődni”

A versenyképes kompenzációs csomagnak és a béren kívüli juttatásoknak is köszönhetően megbecsülve érzik magukat a munkatársak, a Continental nemzetközileg is elismert stabilitása és kiszámíthatósága pedig tovább növeli a biztonságérzetüket és a vállalat iránt tanúsított elkötelezettségüket.

Kéthely Zsolt

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Kéthely Zsolt 2016 júniusban, diákként csatlakozott a Continental veszprémi gyárához, majd rá egy évre tudásának és teljesítményének köszönhetően lehetősége volt teljes állású munkavállalóként folytatni a cégnél karrierjét.

Új termék bevezetésért felelős projektvezetőként dolgozom, a legfőbb feladatom az új termék időben történő bevezetésének biztosítása, a minőségi követelmények betartása mellett. Ennél kicsit konkrétabban a főbb feladataim közé tartozik a gyártási folyamatok tervezésének és fejlesztésének támogatása, illetve felülvizsgálata, a gyártóeszközök specifikálásának, megrendelésének, terveztetésének, legyártásának koordinálása és felügyelete, a beérkezett gyártóeszközök üzembehelyezésének és felfuttatásának követése és ellenőrzése, illetve az új gyártási folyamatok átadása a széria gyártás számára.

Kéthely Zsolt

Milyen Continental termékekkel találkozik a munkája során?

Az eddigi munkáim során lehetőségem volt több termékcsaláddal is foglalkozni, mint a BSZ – gyorsulás szenzorral, ami az aktív karosszéria rendszer egyik alapvető része. A szenzor a kerék és a karosszéria függőleges gyorsulásának mérésére szolgál, amelynek segítségével szabályozhatók az aktív lengéscsillapítók. Emellett CPS (karosszéria pozíció szenzor), amelyet az aktív karosszéria vezérlő rendszerhez és az automatikus fényszóró magasság állításhoz használnak, illetve IBS (intelligens akkumulátor szenzor) termékekkel, melyeket elsősorban a széles körben elterjedt start-stop rendszerhez használnak, és a CO2 kibocsátás csökkentését biztosítja.

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. Tavaly egy Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központot nyitottak Budapesten, legújabb, zöldmezős beruházásuk keretében Debrecenben épül elektronikai okosgyáruk. A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 60 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég 245.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak. A vállalat a munkafeltételeket illetően is halad a korral, hiszen – a feladatoktól függően – rugalmas az időbeosztás, és lehetőség van az otthonról végzett távmunkára is.

Hogy látja, mennyire járul hozzá munkájával a fenntarthatósághoz?

Ezt egy nagyon fontos dolognak tartom, ezért büszkeséggel tölt el, hogy a munkámmal hozzá tudok járulni a közlekedés fejlődéséhez és a környezetszennyezés mérsékléséhez azzal, hogy hatékony és minőségi gyártási folyamatokat fejlesztünk és vezetünk be.

Milyennek látja a tanulási, fejlődési lehetőségeket a cégnél?

A Continentalnál nagy hangsúlyt fektetnek a munkavállalók fejlesztésére és oktatására, nekem már gyakornokként is lehetőségem volt képzéseken részt venni. Ezek mellett úgy gondolom, hogy a csapatban végzett munka és problémamegoldás során lehet a legjobban fejlődni, ezeknek hála rengeteget tanulhattam a veszprémi és a központi kollégáimtól és vezetőimtől egyaránt.

Hogyan ajánlaná másoknak egy mondatban a Continentalt?

A Continentalnál barátságos munkakörnyezetben foglalkozhatsz modern gyártástechnológiákkal és termékekkel, fejlesztheted önmagad és rengeteg tapasztalatot szerezhetsz.

A Continental aktuális állásajánlatairól és nyitott pozícióiról ide kattintva tájékozódhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában