Petrivente

2017.02.01. 12:06

Szemétre költötték

Petrivente – Az év elejétől csökkentette a kommunális adó mértékét a falu vezetése, mivel sikerült kifizetniük a korábban felhalmozódott, négymillió forint hulladékszállítási díjat a közszolgáltatónak.

Szabó Zsófia

Dr. Korcsmáros Krisztián polgármester elmondta: a tetemes szemétdíj-tartozás még 2013-ban, a település előző vezetése idején keletkezett. Amikor új testületet választott a község, „megörökölték” a tartozást is, amit anyagiak híján nem tudtak kifizetni.

– Ezért kényszerültünk az adóemelésre, hiszen csak e forrásból tudtuk a tartozást rendezni. A lakók által befizetett, háztartásonként évi tizenhatezer forint kommunális adót a tartozás törlesztésére fordítottuk – jelezte dr. Korcsmáros Krisztián. Azt is: sikerült anno megállapodást kötniük a szolgáltatóval, hogy a hátralékot több lépcsőben fizetik ki.

– A terhet mindenkinek viselnie kellett, nem csak az adó többlettel. Nem rendeztünk évek óta falunapot, csak kisebb programokra volt keret. Pályázatokon sem indultunk, mivel nem állt rendelkezésünkre a szükséges önerő.

A számlát mára kiegyenlítették a lakók áldozatvállalásának köszönhetően. Ezért csökkentette az adót a testület, tizenkétezer forintra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!