Páka

2016.06.02. 17:38

Tervek, fejlesztések Pákán

Páka - Főként pályázati támogatások igénybe vételével tervezik a szükséges fejlesztéseket megvalósítani a településen.

Korosa Titanilla

Az elmúlt évben több jelentős beruházás is megvalósult a községben, a mintegy 150 millió forintos fejlesztés során a helyi általános iskola és a közös önkormányzati hivatal épülete is megújult. A fejlesztéseket tovább szeretnék folytatni.

– A fogorvosi rendelő felújítása lenne az egyik legfontosabb feladat – tájékoztatta lapunkat Lukács Tibor polgármester. – Itt szükség lenne a külső homlokzat szigetelésére, nyílászárók cseréjére, mozgássérült mosdó kialakítására. Mindezt a TOP egyik kiírása keretében kívánjuk megvalósítani. A pályázat eszközfejlesztést is tartalmaz, amennyiben sikeresek leszünk, a fogorvosi rendelőt új felszerelésekkel is el tudnánk látni – mondta.

Lukács Tibor mutatja a fogorvosi rendelőt, melynek felújítására már beadták a pályázatot (fotó: Korosa Tita)

A polgármester a további tervek közt beszélt az óvoda megújításáról, amit ugyancsak pályázati támogatásból tudnának megoldani. Itt is szükség lenne tetőszigetelésre, parkettacserére, a fűtés korszerűsítésére, valamint a csoportszobák kifestésére is.

– Ha találunk megfelelő pályázati kiírást, mindenképpen benyújtjuk a dokumentációt, amennyiben ehhez önerőt kell biztosítani, ahhoz a fenntartó társközségek önkormányzatainak hozzájárulása is szükséges – tette hozzá.

A polgármester azt is elmondta: az adósságkonszolidáció révén 22 millió forinthoz jut az önkormányzat, amiből az Ady és a Hegyalja utcák felújítását, illetve a Dózsa utcában az árok tisztítását tervezik megoldani. Az előzetes kalkuláció szerint emellett jutna a pénzből a művelődési ház színháztermében a padozat cseréjére is.

– Az óvodához hasonlóan a kultúrházban, az iskolában és a hivatalban is szükség lenne a fűtésrendszer korszerűsítésére. Ezeket csak pályázati támogatásból tudnánk megvalósítani. A hivatalban emellett a villamos hálózat is cserére vár, mert a jelenlegi rendszer elavult a mai igénybevételhez képest – magyarázata Lukács Tibor.

Címkék#Páka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!