Pacsa

2014.11.10. 15:49

Térfigyelő kamerák: bővítenék

A múlt évbe kissé nőtt a regisztrált bűncselekmények száma Pacsa területén. Egyebek mellett ez is elhangzott a képviselő-testület megalakulást követő első ülésén csütörtökön.

Arany Gábor

Benedek Karolina jegyző tájékoztatásából kitűnik, hogy dr. Farkas Tibor alezredes, zalaegerszegi rendőrkapitány és Drózd Péter a pacsai rendőrőrs parancsnoka tartott beszámolót, és a múlt év adatait ismertették. Kelemen Tamás polgármester a beszámolót követően kérte, hogy lehetőséghez mérten a pacsai rendőrőrs létszámát növeljék, ami javítaná a lakosság biztonságérzetét. Hozzátette, a városi térfigyelő kamerarendszer bővítésére az önkormányzat pályázati támogatást szeretne bevonni, amihez kéri az együttműködést.

A testület az ülésen felülvizsgálta szervezeti és működési szabályzatát, beépítették a jogszabályi változásokat.

Miután az előző önkormányzati ciklusban nem, de az idei helyhatósági választások eredményeként megalakult a pacsai roma nemzetiségi önkormányzat, a testület Simon Ferenc elnökkel megállapodást fogadott el, tagot delegált az önkormányzati részvétellel működő intézményi tanácsba és több társuláshoz is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!