Pacsa

2013.12.22. 17:00

Adventi vasárnapok Pacsán

Pacsa - Megyénk legfiatalabb városában a faluvédő és szépítő egyesület kezdeményezésére immár ötödik alkalommal tartották meg az adventi vasárnapok programjait.

Arany Gábor

Ahogy történt vasárnap is, a gyertya meggyújtása előtt az iskola negyedikes tanulói adtak műsort, őket az óvodások követték.

Mindegyik gyertya meggyújtása előtt az általános iskola negyedikes diákjai adtak műsort. Fotó: Arany Gábor

Kelemen Józsefné, az egyesület vezetője elmondta, az első gyertyagyújtás napján, december elsején bormustrát tartottak és a helytörténeti kiállítást mutatták be. A következő alkalommal játszóházat rendeztek, ahol a gyerekek karácsonyi ajándékokat, díszeket készíthettek. A harmadik gyertyaláng fellobbanását megelőzően a Nőszirom Kulturális Egyesület és a Táncos Talpak tagjai adtak műsort. Vasárnap pedig vásárt, csereberét szerveztek, ahol az ajándéknak való portékát lehetett kínálni. Szalmaangyalok papírcsillagok, szalvétagyűrűk, horgolt díszek, üvegmécsesek és enni-, innivaló finomságok kellették magukat az asztalokon. Góra József pedig frissében is bővítette a madáretetőkből, söprűkből, szélhárfából és különböző kosarakból, szakajtókból álló kínálatát. A nyugdíjas agrármérnök ugyanis munka közben mutatta meg, miként és mi mindent lehet készíteni szalmából, fűzfavesszőből. Mint mondta, a portékáira szánt forintokkal a vevők az óvoda játékbeszerzést támogathatják.

Az adventi műsor után a program a Petőfi-szobor előtt felállított óriási adventi koszorúnál folytatódott a negyedik gyertya meggyújtásával és forraltborozással, teázással, beszélgetéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!