Ozmánbük

2017.03.16. 13:54

Szemek a homokórában - az időseket köszöntötték Ozmánbükön

Ozmánbük - A 60 év feletti lakosokat köszöntötték a minap a kétszáz lelkes faluban, a rendezvényen részt vett Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos is.

Magyar Hajnalka

2010 óta hagyomány a településen, hogy megvendégelik és kis ünnepséggel köszöntik a szépkorúakat. Ez alkalomal a teskándi színjátszók tréfás jelenete, a Verami Duó zenés műsora, valamint a jelenlévők unokáinak, dédunokáinak kedves köszöntője gazdagította a programot.

Kovács Anikó polgármester beszédében kitért rá, hogy a Zala és Vas megye határán fekvő falu 201 fős lakosságából 54-en 60 év felettiek, akik közül számosan megtisztelték jelenlétükkel az ünnepet. Külön köszöntötte azokat is, akik egészségi állapotuk miatt nem tudtak jelen lenni. Köztük a település legidősebb hölgy lakóját, László Jánosné Kati nénit, aki március 24-én tölti be 94. életévét. A férfiak közül Dejcsics Ferenc a rangidős, aki 92 éves. Kovács Anikó polgármester a nemzedékek életét egy homokórához hasonlította, melyben a szemek előbb-utóbb mind lefutnak, ám mindegyik máskor. Valamennyinek saját története van, de egyik homokszemnek sincs története a többiek nélkül. Sem azok nélkül, akik felül vannak, sem azok nélkül, akik alul. Arra kérte a megjelenteket, hogy a nehézségek ellenére próbálják meg életük napjait derűvel élni, hiszen szükség van rájuk, vannak dolgok, amiket csak ők tudnak igazán.

Immár nyolcadik alkalommal hívták hangulatos együttlétre a település 60 év feletti lakóit
Fotó: Kulcsár Ákos

Ezután Vigh László szólt az egybegyűltekhez, majd közös vacsora és beszélgetés zárta az összejövetelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!