Interjú

2024.03.05. 10:43

Szánthó Miklós: a munkaalapú gazdaság a magyar családpolitikai fordulat fundamentuma

A munkaalapú gazdaság a magyar családpolitikai fordulat fundamentuma – mondta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a New York-i Epoch TV-nek a washingtoni CPAC-en adott interjújában, amelynek részletét kedden közölték az MTI-vel.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója

Forrás: MTI

Fotó: Soós Lajos

A közlemény szerint a főigazgató azt mondta: Magyarországon a családpolitikai fordulat, a születési arány növekedésének kiindulópontja a munkaalapú társadalom megteremtése volt, amely adókedvezményekkel és más, nagylelkű családpolitikai támogatásokkal ösztönzi a demográfiai változásokat.

Szánthó Miklós a közlemény alapján elmondta azt is, hogy

a konzervatív mozgalmaknak alulról fölfelé ki kell épülniük, de ez csak az első lépés, a következő az, hogy „nem szabad a liberálisok játékszabályai szerint játszani”, mert nem elég csak kormányra jutni, hatalomra is kell kerülni annak érdekében, hogy a józan ésszel rendelkezők érvényesíthessék elképzeléseiket az adópolitikában, a családpolitikában és a határok védelmében.

Az Alapjogokért Központ vezetője a beszélgetésben kitért arra, hogy a nemzetközi jobboldalnak azért kell összekapaszkodnia, mert a progresszív baloldal globalista szervezettségű.

Szánthó Miklós úgy értékelte, globalizmus helyett világméretű jobboldali összefogás lehet a progresszív globalisták ellensúlya.

A főigazgató szerint Magyarországon a társadalmi körülmények, a társadalmi közérzet, a társadalmi környezet is megváltozott, és Magyarország egy sokkal családbarátabb ország lett.

A kedvező gazdasági környezetnek, az adókedvezményeknek, a családtámogatásoknak köszönhetően duplájára nőtt a házasságkötések száma és megfeleződött az abortuszok aránya.

Szexi dolog lett családot alapítani és több gyermeket vállalni

– tette hozzá az interjúban Szánthó Miklós.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában