Nőgyilkosság

2024.02.20. 18:10

Lövöldözés volt a franciaországi Montpellier bírósága előtt, ketten meghaltak

Egy nő és egy férfi lövöldözésben életét veszette kedden a dél-franciaországi Montpellier bírósága előtt - közölte a helyi prefektúra, kizárva a terrorista indítékot. A rendőrség feltételezése szerint a férfi előbb lelőtte a volt párját, majd öngyilkos lett.

MW

Lövöldözés volt a franciaországi Montpellier bírósága előtt 2024. február 20-án

Forrás: AFP

Fotó: Pascal Guyot

A rendőrséget kora délután riasztották, "miután lövések dördültek el a montpellier-i bíróság előtt" - írta a prefektúra az X közösségi oldalon. "A halálos áldozatok végleges száma kettő. Az eseménynek vége, a terület biztosított" - tette hozzá a hatóság.

"Nem terrorizmussal van dolgunk", hanem egy olyan üggyel, amelyben egy válófélben lévő férfiről és nőről van szó" - idézett egy rendőrségi forrást az AFP hírügynökség. A pár meghallgatásra érkezett a bíróságra a válásuk kapcsán, mindketten hatvan év körüliek voltak a forrás szerint.

Elborzaszt a nőgyilkosság, amely ma délután történt a montpellier-i bíróság előtt. Minden gondolatom az áldozaté és családjáé. Teljes támogatásomról biztosítom a bíróság dolgozóit

 - írta az X közösségi oldalon Éric Dupond-Moretti igazságügyi miniszter.

Ebben az évben 

ez volt a 33. párkapcsolaton belüli erőszak következtében történt nőgyilkosság Franciaországban,

 ahol tavaly egész évben 103 hasonló eset történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában