Nemzetbiztonsági Bizottság

2024.02.20. 18:04

Kocsis Máté: nem zajlott műveleti feldolgozás Magyar Péterrel kapcsolatban

A bizottság ellenzéki képviselőivel egyetértésben döntött így.

MW

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 17-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A  Nemzetbiztonsági Bizottság mai ülésén meghallgattuk valamennyi titkosszolgálat vezetőjét, több témában. Természetesen napirendre kerültek Magyar Péter sajtóban tett állításai is, melyek többi között arról szóltak, hogy a Karmelita kolostorban személyes találkozó keretében megfenyegették a titkosszolgálatok emberei, telefonját lehallgatják, személyét megfigyelés alatt tartják - írta Kocsis Máté közösségi oldalán. 

Így folytatta:

 a Nemzetbiztonsági Bizottság tevékenysége, vizsgálatai, állásfoglalásai, döntései nem hiedelmekre, szóbeszédekre alapulnak, hanem tényekre, 

ezért - a bizottság ellenzéki képviselőivel is egyetértésben - az alábbi tájékoztatást adom a testület tagjaként a mai meghallgatásról: 

Műveleti feldolgozás nem zajlott Magyar Péterrel kapcsolatban, külső engedélyes eszköz használatára személyével összefüggésben nem került sor, illetve a hazai titkosszolgálatok egyetlen tagja sem folytatta le vele az általa említett személyes találkozót. Az ezzel ellentétes kijelentések nem fedik a valóságot - zárta posztját Kocsis Máté. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában