Információk

2023.11.12. 17:57

Bizonyítékokat foglaltak le Bajnai és Karácsony bizalmasánál

A Karácsony Gergely fémjelezte 99 Mozgalommal összefüggésben tarthatott házkutatást Tordai Csaba ügyvédi irodájánál a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – tudta meg a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely közös ellenzéki fõpolgármester-jelölt, Zugló polgármestere a kerületi önkormányzat folyószámlájának kivonatát mutatja Szabó Rebeka zuglói alpolgármesterrel közösen tartott sajtótájékoztatóján az önkormányzat épülete elõtt 2019. október 11-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A költségvetési csalás, pénzmosás és hamis magánokirat felhasználása gyanújával indult, a Karácsony Gergely által alapított 99 Mozgalom ügyében zajló nyomozás keretében hajtott végre házkutatást csütörtökön az adóhatóság Tordai Csaba ügyvédi irodájánál – erre lehet következtetni a NAV a Magyar Nemzet újabb megkeresésére adott válaszából.

Mint írták: 

A NAV munkatársai büntetőeljárás keretében, adományládákba gyűjtött mikroadományokkal összefüggésben kutattak és foglaltak le bizonyítékokat egy budapesti ügyvédi irodában.

A lap tegnap arról számolt be, hogy érdekes információt osztott meg az egyik belvárosi lakóknak szóló oldal a Facebookon. Az 5. kerület – Itt lakunk nevű csoportban jelent meg egy poszt, amely szerint csütörtökön, a késő esti órákban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) emberei jelentek meg a Vécsey utca 4. számnál. „Állítólag az egyik ügyvédi irodában tartottak házkutatást. Mondjuk érdekes, hogy miért ilyenkor. Bőven késő este volt már” – írta a poszt szerzője.

Az interneten elérhető címkeresők szerint a Vécsey utca 4. szám alá jegyezték be Tordai Csaba ügyvédi irodáját. A Városháza-gate szálainak felgöngyölítésekor, a szóba kerülő szereplők bemutatásakor a Magyar Nemzet részletes portrét festett Tordai Csabáról, aki nem más, mint Gyurcsány Ferenc államtitkára, Bajnai Gordon bizalmasa, Karácsony Gergely ügyvédje és főtanácsadója, ráadásul a jogász otthonosan mozog a Soros-szervezetek világában.

Az ügy előzményeit a Magyar Nemzet ITT foglalta össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában