Egészségvédelem

2023.10.05. 08:25

Sokan támogatják az energiaitalok vásárlásának és fogyasztásának tiltását 18 év alattiak számára

Rendkívül pozitív lépés és kiemelkedően jó hír minden szülő és egészségügyi szakember számára, hogy a kormány mérlegeli a 18 év alatti fiatalok számára az energiaitalok betiltását – írta a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

MW

Illusztráció

Forrás: Komárom-Esztergom Megyei 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

Ez a kezdeményezés nem csupán a fiatal generáció egészségét védi, hanem egyértelmű üzenetet küld a társadalom számára az egészséges életmód fontosságáról

– fogalmaztak.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy 

az energiaitalok „extrém magas koffein- és cukortartalma komoly veszélyt jelenthet a fiatalabb generáció számára”.

Így továbbra is elkötelezettek abban, hogy korlátozzák az ezekhez a termékekhez való hozzáférhetőséget – olvasható.

Mint írták, a Ficsak számára kiemelt prioritás, hogy 

az energiaitalok vásárlása csak 18 éven felülieknek legyen lehetséges, például kizárólag dohányboltokban történő értékesítés révén.

A Ficsak elkötelezetten támogat minden olyan intézkedést, amely a gyermekek és fiatalok jólétét és biztonságát szolgálja – áll a kommünikében.

Kitértek arra, hogy az évek során a szervezet több sikeres kampányt is véghez vitt az egészséges táplálkozás és a tudatos szülői magatartás érdekében, beleértve az egészséges iskolai büfékért folytatott harcot. A szülők és a Ficsak közös erőfeszítései révén számos gyermek egészségére káros termék került ki az iskolák kínálatából – írták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában