Október 23.

2023.10.23. 10:17

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján, hétfő délelőtt Budapesten, az Országház előtti Kossuth Lajos téren.

MW

Katonai tiszteletadással felvonják a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2023. október 23-án

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

A zászlót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar, a 32. testőr ezred, a Gróf Nádasdy Ferenc huszárosztály és a nemzeti lovas díszegység.

BÖRÖNDI Gábor; KÖVÉR László
Kövér László házelnök és Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar fõnöke, valamint a díszõrség, miután katonai tiszteletadással felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján az Országház elõtti Kossuth Lajos téren 2023. október 23-án
Fotó: Bruzák Noémi / Forrás: MTI

Az ünnepségen katonai és állami szervezetek képviselői is jelen voltak.

A Parlament főlépcsőjének két oldalán az ablakokban 1956-os lyukas zászlók lengtek.

Az Országgyűlés 1991-ben nyilvánította hivatalos nemzeti ünneppé október 23-át, amit a 2012-es alaptörvény is megerősített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában