Befolyásolás

2023.08.31. 11:16

Soros György fia megerősítette: nem vonulnak ki Európából

Csak átalakítják a munkájukat és elsősorban a kelet-európai térségre fognak koncentrálni, de kivonulásról szó sincs – írja a Magyar Nemzet.

MW

Soros György és fia, Alex

Forrás: Facebook

„Nem távozunk” – többek között így fogalmazott Alex Soros, Soros György fia, a Soros-birodalom örököse a Politicónak írt véleménycikkében, hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Alex Soros írásával arra az augusztusban megjelent hírre reagált, miszerint a szervezet megszünteti tevékenységét az Európai Unióban, és a világ más részeire helyezi át a forrásait.

Ifjabbik Soros véleménycikkében most mindezt cáfolja.

Az olyan hírek, amelyek szerint a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) és Soros „elhagyja Európát” félrevezetők. Nem távozunk

– írja Alex Soros, hozzátéve, hogy Európa továbbra is „óriási stratégiai jelentőséggel bír” az OSF 1980 óta végzett tevékenysége szempontjából.

„Európa mostani helyzetét tekintve azonban egyértelmű, hogy alapítványunknak változtatnia kell, csakúgy, ahogy a berlini fal leomlása után, amikor erőfeszítéseink középpontjában a közép- és kelet-európai országok uniós csatlakozása állt; és ahogy a 2008-as gazdasági válságot követően, amikor először fokoztuk munkánkat Brüsszelben és Nyugat-Európában”

– fejti ki Soros György fia, aki szerint a térség kelet felé mozdul el, az EU-ban Kelet-Európa ereje felerősödik.

Az állítólagos európai kivonulásról Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója szinte azonnal megosztotta véleményét. Írásában Alex Soros erre is reagált:

Meglepő módon egy magyar kormánytisztviselőnek igaza volt, amikor szkeptikusan nyilatkozott a hírről. Ez nem a finanszírozás szintjéről szól, hanem a prioritásokról, mivel a finanszírozás fókusza ismét a kontinens keleti részére tolódik.

Alex Soros azt is megerősítette, hogy továbbra is támogatni fogják ukrajnai, valamint a moldovai és nyugat-balkáni alapítványaikat, folytatják erőfeszítéseiket „Európa legnagyobb etnikai kisebbsége, a 12 millió roma” egyenlő bánásmódjának biztosításáért, illetve elkötelezettek maradnak a Közép-európai Egyetem (CEU) mellett.

A teljes cikkért kattintson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában