Nyomozás

2023.08.30. 19:27

Egyre csak dagad a brüsszeli korrupciós botrány

A belga nyomozók 280 ezer euró készpénzt foglaltak le Marie Arena belga európai parlamenti képviselő fiának lakásából, aki a brüsszeli korrupciós botrány egyik főszereplője – írja a Magyar Nemzet.

MW

A természet helyreállításáról szóló jogszabályról kialakított tárgyalási álláspontról szavaznak a képviselők az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2023. július 12-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Julien Warnand

A nyomozók a pénzt a 32 éves Ugo Lemaire otthonában találták meg az Arena nevéhez köthető hat ingatlan július 19-i átkutatása során. Lemaire az édesanyja lakásával szomszédos ingatlanban él.

A Le Soir lap szerint – amely elsőként hozta nyilvánosságra a történetet – a pénz eredete ismeretlen, és egyelőre nem sikerült közvetlen kapcsolatot találni a korrupciós botrányhoz. Ez a második alkalom egyébként hogy Lemaire neve a közelmúltban felbukkan a nyomozás során.

ét hónappal ezelőtt derült ki, hogy Nicolas Claise, az ügyben korábban nyomozó bíró, Michel Claise fia 2018-ban Lemaire-rel közösen alapított egy legális kannabidiol üzletet.

Lemaire és az ügyvédei sem hajlandóak kommentálni az ügyet.

A teljes cikk IDE KATTITVA olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában