Személyes vágyak

2023.05.11. 07:59

A többnejűséget hirdette korábban a Tanítanék Mozgalom vezetője

Le a monogámiával! – ez állt azon a táblán, amellyel Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom vezetője pózolt korábban egy olyan civil program részeként. A kezdeményezés a többi között arról szólt, hogy a résztvevőknek saját vá­gyaikat kellett kifejezniük ilyen módon. Az pedagógus-aktivista e vágyainak fényében némileg meglepő, hogy nemrég pont ő vezette a Karmelita kolostor elé fehér ruhában „a magyar anyákat”, hogy az úgynevezett rendőri erőszak ellen tiltakozzanak – írja a Magyar Nemzet.

MW

Törley Katalin, a Tanítanék Mozgalom alapítója sajtótájékoztatót tart a Margit híd budai hídfőjénél 2022. október 27-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Fehér ruhában, Dobrev Klárával, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőjével, Gyurcsány Ferenc feleségével az oldalán tüntetett nemrég Törley Katalin a Karmelita kolostornál. A Tanítanék Mozgalom elnöke a korábban a rendőröknek nekirontó fiatalok szüleit hívta demonstrációra, hogy tiltakozzanak a „hatósági erőszak” ellen – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A szervezet elnökének kiállása „a magyar anyák” mellett azért is különös, mert amikor Törley Katalin belépett a Tanítanék Mozgalom új arcai közé, még a poligámia, vagyis a többnejűség mellett demonstrált.

„Le a monogámiával!”

– hirdette a Tanítanék Mozgalom vezetője egy róla készült fotó tanúsága szerint, egy kartonpapírra írt feliratot tartva a kezében.

A fénykép közzététele a Rólunk, hozzád című kampány része volt, ahol mindenkiről olyan fotó készült, amelyen saját üzenetét, kívánságát vagy személyes vágyát írta fel egy kartonra, amelynek megvalósulásához tágabb közösség, csoport vagy a társadalom együttműködésére van szükség.

Törley Katalin az ominózus felirattal

Törley fotójáról egyébként a Magyar Idők és a PestiSrácok számolt be annak idején. A pedagógusdemonstrációk fő szervezője azonban arra hivatkozott: egy képet kiragadtak a projektből, amely teljesen másról szólt, mint a poligámiáról, művészeti és pedagó­giai szempontból egyaránt. Úgy védekezett: rajta keresztül a Tanítanék Mozgalmon próbálnak fogást keresni.

A Magyar Nemzet teljes cikkét IDE KATTINTVA érheti el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában