Kapcsolatok

2023.04.17. 08:09

David Pressman egy Soros-közeli alapítványt is felkeres Pécsen

Az amerikai nagykövet a szélesebb nyilvánosság kizárása mellett hétfőn a baloldal pécsi képviselőivel találkozik, majd egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is felkeres.

David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok új budapesti nagykövete érkezése után a Liszt Ferenc-repülőtéren 2022. szeptember 2-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Pécsre utazik David Pressman, aki nyilvános program keretében látogat el a Pécsi Tudományegyetemre. Hétfőn délután a Nemzeti Virológiai Laboratóriumba megy, majd délután öt órától „off the record” háttérbeszélgetést tart. David Pressman egy Soros Györgyhöz köthető helyi alapítványt is meglátogat – adta hírül a Magyar Nemzet

A követség emberei már pénteken helyszínbejárást tartottak a belvárosban, hogy megfelelően biztosítsák az eseményeket.

A Magyar Nemzet Információi szerint nem a TEK szakemberei tartottak terepszemlét Pécsett, az amerikai nagykövet tervezett látogatási helyszínein. David Pressman nem szerepel az úgynevezett védett személyek listáján, ahol például a miniszterelnök, így a TEK-nek nem is feladata a védelme. A pécsi helyszíni bejáráson a Készenléti Rendőrség munkatársai voltak jelen. 

Az amerikai nagykövet korábban már többször ellátogatott más városokba: tavaly decemberben Miskolcon tett látogatást: az Ámbédkar iskolában járt, ahol diákokkal és az iskola vezetőségével beszélgetett.

Idén március végén pedig egynapos látogatást tett Szegeden David Pressman. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában