Illegális bevándorlás

2023.02.18. 13:53

Tizenhárom éves szír fiú is részt vett egy német rendőr félholtra verésében

Az ulmi rendőrséget február 8-án az éjjeli órákban riasztották, mert négy gyanús alakot láttak. A kiérkező rendfenntartóra azonban a banda rátámadt, és olyan súlyosan megverték, hogy életmenő műtéteket kellett rajta végrehajtani. A tettesek elmenekültek.

Illusztráció

Forrás: MTI/AP/DPA

Fotó: Jonas Walzberg

Egy héttel azután, hogy Ulm városában egy csapat fiatal félholtra vert egy 25 esztendős rendőrt, a hatóságok azonosították a feltételezett elkövetőket. A gyanúsítottak között van egy mindössze 13 éves szíriai fiú, akit életkora miatt nem lehet felelősségre vonni, egy 18 éves német–török állampolgár, egy 23 éves török, illetve egy 24 éves szerb fiatal – adta hírül a Magyar Nemzet.

A német sajtó a város kereszténydemokrata polgármesterét idézve arról írt, hogy Ulmot alapvetően biztonságos településként tartják számon. Viszont a helyiek arról panaszkodnak, hogy bizonyos környékeken ez koránt sincs így, a vasútállomás például szemetes, fiatalok hordái lepik el, és probléma van a drogfüggőkkel is. Éppen minap adtak hírt arról is, hogy lövés dördült az ulmi vasútállomáson: szerencsére nem sérült meg senki, a hatóságok vizsgálják, ki lövöldözhetett.

A Bild című német bulvárlap emlékeztetett rá, hogy a jelenség nem új keletű: a 2021-es statisztikák szerint 416 alkalommal támadtak rendőrökre az év során, ami húszszázalékos emelkedés az előző évhez képest. 

A teljes cikk IDE kattintva érhető el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában