Járvány

2022.01.22. 22:27

Ezrek tüntettek a korlátozások és az oltási igazolások bevezetése ellen Nyugat-Európában

Nyugat-Európa számos városában tüntettek szombaton a koronavírus-járvány elleni korlátozó intézkedések és az oltási igazolások bevezetése ellen.

A nyugat-németországi Stuttgartban és Offenbachban több mint ezren vonultak az utcákra, hogy tiltakozzanak a korlátozások ellen. Stuttgartban a demonstrálók megálltak a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati műsorszóró épülete előtt, bírálva azt, ahogy a sajtó a világjárványról tudósít.

Az északi Schwerin városban a nagyjából 1200, a korlátozások ellen tüntető mellett néhány ellentüntető is megjelent. További megmozdulásokat tartottak még Hamburgban, Düsseldorfban, Chemnitzben, Lipcsében, Drezdában és Freiburgban is.

Párizsban és más francia városokban több százan tiltakoztak a hétfőtől bevezetendő oltottsági igazolás ellen. A 16 éven felüliek számára hétfőtől kötelező bemutatni a – három vakcinával érvényes – oltottsági igazolást az ötven főnél több embert fogadó nyilvános helyeken, sportlétesítményekben, kulturális intézményekben, mozikban, színházakban, koncerttermekben, vendéglátóhelyeken, hotelekben, vonatokon, távolsági buszokon, belföldi repülőjáratokon.

A svéd fővárosban, Stockholmban is mintegy 3 ezren, Göteborgban, a második legnagyobb svéd városban pedig ezren tüntettek az oltási igazolás ellen, amelyet az 50 fősnél nagyobb rendezvényeken kötelező felmutatni.

Helsinki belvárosában is 4 ezer ember vonult fel békésen tiltakozva az ellen, hogy a járvány miatt korlátozzák a rendezvények megtartását és az éttermek szolgáltatásait.

Borítókép: A koronavírus elleni oltások ellen tiltakoznak tüntetők Nagy-Britanniában 2022. január 22-én. Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában