Együttműködés

2021.12.08. 15:35

Orbán Viktor fogadta Lettország államfőjét

Egils Levits a diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. és újrafelvételének 30. évfordulója alkalmából érkezett Budapestre.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Lettország köztársasági elnökét, és biztosította őt Magyarország támogatásáról az illegális migráció elleni küzdelemben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár szerdán.

Egils Levits a diplomáciai kapcsolatok felvételének 100. és újrafelvételének 30. évfordulója alkalmából Áder János államfő meghívására érkezett Budapestre.

Orbán Viktor és a lett elnök megbeszélésén az Európai Unió és a NATO előtt álló kihívásokról, a kétoldalú gazdasági kapcsolatok valamint a tudományos együttműködés erősítéséről volt szó.

A tárgyaláson kiemelték az EU külső határvédelmének fontosságát, és azt, hogy Brüsszel ehhez nyújtson a tagállamoknak megfelelő anyagi segítséget – ismertette Havasi Bertalan.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Egils Levits lett államfőt a Karmelita kolostorban 2021. december 8-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában