Kitüntetés

2021.06.28. 14:41

Kásler Miklós díszdoktori címet kapott az Újvidéki Egyetemen

A díszdoktori kinevezésekben az az igazán felemelő, hogy az embert a saját kollégái találják kitüntetésre méltónak, ezért rendkívül megtisztelő ez az elismerés – hangsúlyozta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hétfőn Újvidéken, ahol az Újvidéki Egyetem díszdoktorává avatták.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által közreadott képen Dejan Jaksic rektor (b) átadja a díszdoktori kinevezést Kásler Miklósnak, az emberi erõforrások miniszterének (j) az Újvidéki Egyetemen 2021. június 28-án. Az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Kara kiemelt tudományos munkásságáért terjesztette fel Kásler Miklóst a díszdoktori címre. Az egyetem szenátusa egyhangúlag támogatta a kinevezését.

Forrás: MTI / Emmi

Fotós: Cser Dániel

Elmondta: mindig az a célja, hogy a legjobbat nyújtsa, a legkisebb lehetőségek között is igyekszik megtalálni a legjobb megoldásokat.

„A tevékenység maga a legjobb motiváció”

– húzta alá.

Közölte, nem tartja politikai döntésnek a kinevezését, nem a mostani jó magyar-szerb kapcsolatok állnak ennek hátterében, hanem kizárólag a szakma ismerte el a tevékenységét.

Kásler Miklós a kitüntetése után a sajtónak elmondta,

elég jól ismeri a Vajdaságot, hiszen mindig is érdekelte a történelem és az irodalom, amelyekből a térség számos kiváló embert adott Magyarországnak.

Az Újvidéki Egyetem Orvostudományi Kara kiemelt tudományos munkásságáért terjesztette fel Kásler Miklóst a díszdoktori címre. Az egyetem szenátusa egyhangúlag támogatta a kinevezését – hangzott el az újvidéki ünnepségen.

Az újonnan kinevezett díszdoktor méltatásában kiemelték, hogy

Kásler Miklós jelentős orvosi és tudományos múlttal rendelkezik, az Újvidéki Egyetem tudományos és akadémiai közössége ezért büszke lehet új tagjára.

Borítókép: Dejan Jaksic rektor (b) átadja a díszdoktori kinevezést Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének (j) az Újvidéki Egyetemen 2021. június 28-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában