Olvasó

2015.06.06. 17:00

A kórusfesztiválról szubjektíven

Az Egerszeg Fesztivál szombati eseménye, az országos kórusverseny, ismerve a hazai gyermekkórus versenyek színvonalát, méltán megérdemli, hogy ismerjék meg a város és az ország zenei nevelésben érintett intézményei.

Velkey Péter osztályvezető úr kezdeményezésére mára rangos lett a rendezvény, hiszen jó színvonalon teljesítő gyermekkórusok lépnek fel kétévente a Városi hangverseny- és Kiállítóteremben. A Szurguti énekkar kifejezetten fesztiválhangulatot teremtett a másfajta és egyedi hangzásával, a közvetlenségével. A hat dunántúli kórus (többek között Veszprém, Székesfehérvár) erős mezőnyben "mérkőzött egymással", és az összhang sem maradt el a közös számok éneklésével. A győri Bartók Béla kórus I. helyezést, a zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola kórusa II. helyezést szerzett (Kövécs Edit karnagy vezetésével), a szintén zalaegerszegi Ady Endre Iskola kórusa (Perlakiné Vígh Valéria karnagy vezetésével) pedig elsőként lépve a színpadra magasra állította a mércét.

Engedjék meg, hogy a hivatalos tudósítás mellett   az élmények hatására szubjektív hallgatóként, közönségként erősítsem azt a tudatot, hogy városunk nívós kulturális eseményt tud rendezni a fiatalok számára.

Köszönettel

Gyenese Marianna (Volt Canterina karnagy, a Liszt iskola tagintézmény-vezető helyettese)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!