Olvasó

2015.05.26. 17:15

A nyugdíjasklub Ausztriában járt

A tekenyei „Őszikék” Nyugdíjas Klub már hagyományosan kirándulással zárja az ősztől tavaszig tartó szezont. A hétvégén ausztriai kiránduláson vettek részt, ahová meghívták az óhidi, türjei és zalaszentgróti társaikat is.

Civil Tudósítónktól

A klubot irányító Szalay Csaba által vezetett kirándulás résztvevői először a 14. századi gótikus Neuberg-i csarnoktemplomot nézték meg, melynek érdekessége, hogy tetőszerkezetéhez 1100 köbméter fenyőt használtak fel.

Tekenyei, óhidi, türjei és zalaszentgróti kirándulók Mariazell-ben. Fotó: Szalay Csaba

A következő állomás Mariazell volt. A Nagy Lajos királyunk által is építtetett csodálatos bazilikában egy másik magyar csoporttal együtt énekelték a Himnuszt a zalaiak a Mindszenty József ideiglenes nyughelyét jelentő Szent László kápolnánál. Az elszántabbak a Kálváriához is felmentek. A lelki feltöltődés és kis pihenő után a Mürz patak völgyében, meredek sziklafalak között utaztak hazafelé a kirándulók. Közben felkeresték a Semmering-hágón épült 18. századi kegytemplomot, az oltár mögött található, a hívők szerint szembetegségeket gyógyító forrásvíz miatt.

Az utazást rövid kőszegi városnézés és vacsora zárta.

Címkék#Tekenye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!