Olvasó

2015.03.24. 15:46

Idegen nyelvi verseny a zalaegerszegi Izsákban

Az idegen nyelv oktatása órarendi keretben, már az első osztályban elkezdődik, a legalsó lépcsőfokról, az érzékszervek ráhangolásától, az alapkészségek megalapozásán át tudatosan, a szinteket egymásra építve juttatjuk el a tanulókat a stabil alapfokú nyelvhasználatig.

Iskolánk egyebek közt abban is kiemelkedik a város és városkörnyék többi iskolája közül, hogy a diákjaink felső tagozattól két idegen nyelvet tanulnak. 5. osztálytól lehetőség van a második idegen nyelv tanulására, kihangsúlyozva a kommunikatív készséget. Cél, hogy a tanulók megismerkedjenek, megszeressenek még egy nyelvet, megalapozzuk tudásukat a középiskolára.

Immáron 5. alkalommal kerül megrendezésre „idegen nyelvi estünk”. Színpadra lépni és megszólalni nehéz, mindezt idegen nyelven tenni még nehezebb, az együtt éneklés és játszás öröme ellenben segít feloldani ezeket a gátlásokat.


Az est célja, hogy bemutassuk a szülők és meghívott vendégeink számára, hogy a nyelvtanulás nemcsak egy tanteremben művelhető „száraz” tudomány. Vidám, zenés és prózai műsorszámokon keresztül bemutatjuk a célnyelvi országok kultúráját, megmutatjuk, hogy diákjaink mennyire magabiztosan, élvezettel használják a tanult idegen nyelveket, az együtt játszás és éneklés pedig komoly közösségformáló erővel rendelkezik. A rendezvényen az iskola szinte minden diákja részt vesz a nyelvtanáraik irányításával: Gál Edina (angol 1-2.o.), Balázs Zoltán (német 1-2.o.), Stefán Judit (angol 3.o.), Mazzagné Borsos Andrea (angol 4-8.o.) Prokk-Geráth Diána (német 3-6.o.), Tolvaj Anita (német 6-8.o.)

BÜSZKESÉG, ez az érzés lett úrrá ma este mindannyiunk szívén. Büszke ma itt egy egész intézmény, mert ennyi nagyszerű, tehetséges gyermek jár ide, büszkék vagyunk mi pedagógusok, mert a munkánk ilyen gyümölcsöt érlel, és büszkék ma a kedves szülők is, amikor gyermekeiket fent látják a színpadon.

 

A nyelvi munkaközösség nevében:

Mazzagné Borsos Andrea munkaközösség vezető

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!