Olvasó

2014.09.01. 14:08

"Ki tudja, nem kapok-e el valamiféle fertőzést"

Zalaegerszeg - Első tüdőszűrésén szerzett benyomásait osztotta meg velünk egyik olvasónk.

Magyar Hajnalka

Mint írja Pózván járt, és szörnyülködve tapasztalta, hogy a gépet senki nem fertőtleníti. „Megfordul előttem X ember, ki tudja, némelyiknek van-e valamiféle fertőzése. Én meg úgy nyomjam oda a géphez a mellkasomat és az államat, hogy ki tudja, nem kapok-e el valamiféle fertőzést. Ráadásul kifizetek 1700 forintot" – áll levelében.

A panasz valóságtartalmának kiderítése érdekében dr. Oroszlán Tamáshoz, a Zala Megyei Kórház stratégiai igazgatójához fordultunk. A szakember tájékozódott a kérdésben, majd elmondta: természetesen minden egyes vizsgálat után fertőtlenítik a gépet. Csakhogy a műveletre akkor kerül sok, amikor az egyik beteg már elhagyta a fülkét, a másik azonban még nincs a vizsgálóban. Aerosolos fertőtlenítőt alkalmaznak, ezzel pillanatok alatt elvégezhető a művelet, a következő pácienst pedig csak a szükséges hatóidő lejárta után szólítják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!